Sony beroliger hackede kunder

Risikoen for misbrug af kreditkortoplysninger er minimal, erklærer Sony nu. Oplysningerne var nemlig krypterede.

Foto: YURIKO NAKAO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er langt om længe lidt godt nyt til de 77 mio. Playstation-brugere, hvis konti til Playstation-netværket blev hacket før påske. Alle kreditkortoplysninger har nemlig været krypteret, og Sony har angiveligt ikke fundet beviser for, at kreditkortoplysninger er blevet stjålet som følge af hackerangrebet.

Tilmed var sikkerhedstallene - de tre små tal bag på kreditkortene - ikke gemt på Sonys servere. Det gør det lidt sværere at misbruge kortene.

Sony har været i højeste alarmberedskab siden selskabet fandt ud af, at der den 19. april havde været indbrud på selskabets servere. Blandt andet arbejder Sony sammen med eksterne sikkerhedsvirksomheder for at finde ud af hvor omfattende indbruddet var, og hvilke data, der er blevet stjålet.

Indtil videre er der dog ikke rapporteret om eksempler på kreditkortmisbrug eller identitetstyveri som følge af hackerangrebet - men det kan sagtens være sket, uden at de berørte endnu har opdaget det.

Således beretter IT-sitet Ars Technica om flere brugere, der har haft besynderlige transaktioner på deres kreditkort, uden at de dog direkte kan relatere det til Playstation-indbruddet.

Da Sony opdagede, at der havde været uindbudte gæster, lukkede selskabet kort efter for PSN-nettet, der er det net, som Playstationbrugerne bruger til at spille mod hinanden. Sony anbefaler dog fortsat, at man holder ekstra godt øje med, om der sker uregelmæssigheder i indbakken eller på kreditkortkontoen.