Snydemail lokker danskere til at udlevere NemID

Mange danskere får i disse dage tilsendt snydemail, der lokker dem til at udlevere oplysninger om deres NemID.

Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Lad være med at tro på afsenderen, hvis du i disse dage modtager en mail, der opfordrer dig til at uploade et billede af dit NemID-kort.

Sådan lyder advarslen fra Nets Danmark, der står for driften af det digitale nøglekort.

»Borgere med NemID modtager desværre i disse dage nogle falske snydemail, hvor man opfordres til at uploade sit NemID. Afsendere kan ligne en bank - måske ens egen bank - men bankerne vil aldrig sende en mail om, at man skal uploade sit nøglekort,« siger Ulrik Marschall, der er presseansvarlig i Nets.

Både Nets og bankerne modtager for tiden mange henvendelser fra borgere, der er kommet til at reagere på snydemailene, som også kaldes for phishing-mails. Oplysningerne fra nøglekortet kan misbruges af folkene bag de falske mail.

Er man faldet for tricket, skal man hurtigst muligt henvende sig til sin bank, så NemID-kontoen kan blive spærret, lyder opfordringen fra Nets.

»Så skal man kontakte sin bank eller NemID support hurtigst muligt,« siger Ulrik Marschall.

Det vil betyde, at NemID ikke vil virke i nogle dage, men det er nødvendigt for at beskytte de personlige data, som NemID giver adgang til.

På nets.eu/dk advarer Nets om de forskellige phishing-forsøg, som borgere er blevet udsat for gennem de seneste år. Derudover informerer både banker og Digitaliseringsstyrelsen om phishing-bølger, når de bliver opmærksomme på dem.