Snart kan du tale dansk til din iPhone

Apple er ved at lære iPhone at tale russisk, svensk - og dansk.

Apple åbner kæmpe datacenter nær Viborg. Og nu skal iPhone også kunne tale og forstå dansk. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHANCE CHAN

iPhonen er den mest populære mobiltelefon i Danmark.

Og snart vil man også kunne tale dansk til den lille maskine.

I øjeblikket tester Apple således den avancerede stemmekontrol - kendt som Siri - med en række nye sprog, herunder russisk, svensk, hollandsk, thailandsk, tyrkisk - og dansk.

Det skriver magasinet AppleInsider, der har haft adgang til den foreløbig anden version af en beta til styresystemet iOS 8.3.

I forvejen taler Siri blandt andet engelsk, fransk, tysk, japansk, kinesisk, italiensk og spansk.

Præcis lancering ikke kendt

Ud over de nye sprog vil den nye Siri også kunne tilsyneladende kunne forstå engelsk med en tydelig indisk accent.

Apple har endnu ikke oplyst, hvornår iOS 8.3 bliver introduceret, men der går sjældent længere end højest et par måneder fra en beta-test til en fuld lancering.

Flere amerikanske netmedier spekulerer i en lancering af 8.3 midt i marts, men det er altså langtfra officielt. Det er også muligt, at funktionerne først kommer på gaden efter Apples lancering af det såkaldte Apple Watch.

Samtidig med den danske udgave af Siri kommer også en række nye såkaldte emojis - altså små ikoner, som man kan bruge i tekstbeskeder.

Kan læse email højt

Funktionen Siri gør det muligt at bede sin iPhone om relativt komplekse handlinger alene ved brug af ord.

Man vil således håndfrit for eksempel kunne spørge Siri om afstanden mellem København og Rom, bede Siri oprette en aftale i kalenderen på en specifik dato eller læse højt af ens email.

I forvejen har iPhone en begrænset mulighed for at tage diktat på dansk, men også denne mulighed forventes forbedret med den danske udgave af Siri.