Snart får iPhonen lugtesans

Selskabet Adamant Technologies arbejder på iPhone-tilbehør, der blandt andet kan fortælle dig, om du har dårlig ånde. Teknologien skulle være klar til lancering om et par år.

Mobiltelefoner kan allerede se, høre og føle. Næste udfordring er at få dem til at lugte og smage. Hjemmesiden Android Authority har talt med selskabet Adamant, der føler sig overbeviste om, at de om et par år kan lancere et tilbehør til iPhonen, der giver mobilen lugtesans. Prisen forventes at lande på omkring 100 dollar (ca. 550 danske kroner).

IBM har ifølge den engelske avis Daily Mail tidligere forudsagt, at mobiltelefoner vil kunne smage og lugte inden år 2018.

Adamant Technologies i San Francisco arbejder på et system, der kombinerer 2.000 censorer til at identificere lugte. Et menneske har omkring 400 censorer i form af nerver, mens vores bedste ven hunden har netop 2.000.

Nyttige funktioner

Da der findes mange forskellige lugtkombinationer, er der stadig lang vej igen. Lige nu er det software, der kan genkende dårlig ånde, som er i fokus. På den måde kan mobilen også fungere som promillemåler, ud over at den diskret kan give et hint om, at det er på tide at børste tænder.

Ifølge Android Authority vil en smartphone med lugtesans også kunne overvåge ens blodsukker, hvilket kan være nyttigt for diabetikere. Vira og bakterier i luften eller stofskifte kan også blive mulige at opdage.

Læs også: iPhone 5 klar til danske supermobilnet

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.