Smartphonesalg vil nå 1,25 milliarder i år

IT-analysevirksomheden IDC forventer, at der på verdensplan vil blive solgt 1,25 milliarder smartphones i år.

Mobilerne bliver fortsat skiftet ud med en vist hastighed - og i år ventes salget af smartphones at nå 1,25 milliarder på verdensplan ifølge IT-analysevirksomheden IDC i en prognose for væksten i leverancer til forhandlere verden over. Fold sammen
Læs mere
Foto: Kasper Palsnov

Der bliver fortsat skiftet ud i mobilparken på verdensplan, og i år vil der blive solgt flere smartphones end sidste år.

IT-analysevirksomheden IDC forventer, at der vil blive solgt 1,25 milliarder smartphones - svarende til 23,8 procent flere end i 2013, hvor der blevet solgt 1,01 milliarder.

De kommende år vil stigningen fortsætte, således salget vil nå 1,8 milliarder i 2018, vurderer IDC i en prognose for smartphonesalgets udvikling i perioden 2013-2018. 

Det har især været på vækstmarkeder, der har været gang i leverancerne af smartphones tid. I analyserne tilbage til 2011 er mere end halvdelen af det årlige leverancer af smartphones gået til vækstlande, som ifølge IDC har været afgørende for den overordnede vækst i salget af smartphones.

Hidtil har de modne markeder typisk også trukket en tocifret vækst, som dog ventes at aftage til 4,9 procent i 2014, mens vækstmarkederne fortsat vil opleve en stigning på 32,4 procent - og altså medvirke i højere grad til den samlede forventede stigning på 23,8 procent, lyder det fra IDC.

»Smartphone-markedet, som har oplevet en massiv vækst over de seneste mange år, er begyndt at aftage. På modne markedet er den aftaget betydeligt, men de står fortsat bag høje indtægter med gennemsnitlige salgspriser på mere end 400 dollar. I mellemtiden farer mange vækstmarkeder stadig af sted, men med gennemsnitlige salgspriser på mindre end 250 dollar,« lyder det fra IDCs forskningschef på mobilområdet, Ramon Llamas i prognosen for smartphonemarkedet, der opgør antallet af leveracer til forhandlere på verdensplan - og ikke de faktiske tal for, hvor mange smartphones, der bliver solgt til forbrugerne. 

Den svenske mobilgigant Ericsson, der lever af at sælge mobiludstyr og er verdens største på området, har netop i opdaterede tal til den halvårlige »Ericsson Mobility Report« fra juni opgjort, at der i andet kvartal 2014 blev solgt cirka 300 millioner smartphones på verdensplan. I samme kvartal kom der 80 millioner nye mobilabonnementer - svarende til en stigning på 6,8 procent.

Verdens samlede antal mobilabonnementer nåede dermed 6,8 milliarder. De tre lande med flest nye mobilabonnementer var i andet kvartal var Kina, Rusland og Indien, hvor 12 millioner kom fra Kina og fem millioner fra henholdsvis Rusland og Indien.

Eftersom mange abonnenter har mere end et abonnement, estimeres det ifølge Ericsson, at der 4,6 milliarder mobilabonnenter på verdensplan.

En af de tendenser, der har fyldt meget på smartphoneområdet er skift til større skærme - blandt andet med de såkaldte »phablets«, der typisk beskrives som enheder med skærme i størrelsen 5,5 til 7 tommer. IDC forventer, at salget af phablets vil vokse fra 14 procent af smartphonemarkedet til 32,2 procent i 2018.

Her hæfter IDC sig blandt andet ved forventningen om, at teknologigiganten Apple er på vej med en smartphonemodel i kategorien af enheder med større skærme. Der verserer netop masser af rygter om Apples kommende nye iPhone - eller flere enheder, og de bliver lige nu genoplivet, efter at Apple officielt har inviterer til pressemøde 9. september.