Slut med dyre udlandstakster til næste jul

Stort flertal i Europaparlamentet har vedtaget at fjerne udlandspriser for mobiltelefoni og data om et år. Nu mangler de 28 EU-landes regeringer at sige ja.

Fra december 2015 er det slut med, at pengene ruller ud af kontoen, når man bruger telefonen eller computeren i udlandet. Da afskaffes udlandstaksterne, har europaparlamentarikerne bestemt. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Et afgørende skridt er taget mod helt at afskaffe udlandspriserne for at bruge mobiltelefonen eller computeren i et af de andre 27 EU-lande allerede fra næste år.

Europaparlamentet vedtog torsdag med 534 stemmer for og blot 25 imod, at det fra 15. december 2015 skal være slut med at betale stadig skyhøje ekstraregninger, når man bruger sin telefon eller dataforbindelse uden for Danmark. Fremover skal prisen være præcis den samme som herhjemme.

Før det kan blive til virkelighed, skal det dog godkendes af de 28 EU-landes regeringer. Danmark bakker forslaget op, slog erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) fast så sent som i forrige uge.

EU har gennem flere år tvangssænket priserne på såkaldt roaming hver sommer, men nu skal de helt afskaffes. Der er nemlig intet, der berettiger, at priserne skal være højere i udlandet end hjemme, og EU-Kommissionen, som har været bannerfører i tvangsnedsættelsen, forventer, at teleselskaberne ikke vil miste penge, fordi folk i stedet vil begynde at ringe og være mere på nettet i stedet for at slukke for alt, så snart de passerer grænsen.