Skype vil oversætte samtaler

Den Microsoft-ejede chat- og internettelefoni-tjeneste Skype vil oversætte samtaler i realtid - og har fremvist en testversion af en ny funktion, der indtil videre kan oversætte samtaler mellem folk, der taler engelsk og tysk.

Skype er i gang med at udvikle en funktion, der kan oversætte samtaler i realtid. Det ventes lanceret i betaversion inden udgangen af i år til brugere af enheder med Windows 8. Fold sammen
Læs mere
Foto: ASIF HASSAN

Der er kamp om kunderne i feltet af tjenester og apps, der gør det muligt at foretage taleopkald eller sende beskeder i både tekst, lyd, billeder og video via internetforbindelse i stedet. Og nu har det Microsoft-ejede Skype fremvist en testversion af en ny funktion til Skype, der kan oversætte samtaler i realtid.

Den nye funktion til Skype har indtil videre fået navnet Skype Translator og gør det ifølge nyhedsbureauet Reuters muligt for personer, som taler forskellige sprog, at få ordene oversat til eget sprog.

Det fremgik af en demoversion, som Microsofts topchef Satya Nadella viste frem til »Code Conference« i Californien, USA.

»Det vil komme til at sikre, at du kan kommunikere med alle uden sprogbarriere,« sagde Satya Nadella, som overtog posten som topchef for Microsoft fra Steve Ballmer i februar. Ifølge nyhedsbureauet fremgik det af Satya Nadellas præsentation, at opgaven nu er at få testversionen udviklet til et ægte produkt - og ikke kun et udviklingsprojekt.

Det vil ifølge Microsoft-topchefen ske i år, og han forventer at Skype Translator vil blive lanceret i slutningen af 2014. Der vil ifølge teknologinyhedsmediet The Verge være tale om en betaversion, som er en testversion, der typisk ændres på baggrund af erfaringer med brugen af den. Det forventes, at Skype Translator i løbet af omkring to et halvt år vil være udviklet til et reelt kommercielt produkt, og det er muligt, at det ikke vil være gratis for brugerne at tilføje det til Skype.

Testversionen fungerer ifølge Satya Nadella allerede godt nok til at oversætte mellem personer, der taler engelsk og tysk, men planen er, at det skal kunne oversætte et større antal sprog.

Microsofts vicedirektør for Skype og Lync Gurdeel Pall har i et blogindlæg efter topchefens præsentationen på Code Conference forklaret, at Skype Translator i første omgang vil blive tilgængelig i betaversion inden udgangen af 2014 for brugere af mobile enheder med Microsofts styresystem Windows 8.

Skype er i dag tilgængelig på tværs af forskellige styresystemer, men i første omgang er det altså Windows 8-brugerne, som vil få adgang til oversættelsesfunktionen i form af en app. Ifølge Gurdeel Pall har Skype I dag mere end 300 millioner aktive brugere hver måned og formidler mere end to milliarder minutters samtaler dagligt.