Skype gør gruppevideo gratis - for nogen

Microsoft gør det gratis at føre videosamtaler med flere ad gangen, men det gælder kun på nogle styresystemer.

Med det gratis internettelefoniprogram Skype kan man nu føre gratis videosamtaler med flere personer ad gangen - en funktion, som man hidtil har skullet betale for. Foto: Skype Fold sammen
Læs mere

Presset fra konkurrenterne får nu Skypes nye ejere, Microsoft, til at gøre det gratis at føre gruppevideosamtaler i internettelefoniprogrammet. Det gælder dog kun på nogle styresystemer.

Især har Googles tilsvarende samtaletjeneste, Hangouts, lagt pres på Skype, som er opfundet af danske Janus Friis og svenske Niklas Zennström men blev solgt til Microsoft i maj 2011 købte af den daværende ejer, eBay, for 8,5 milliarder dollars. Det var dengang Microsofts hidtil største opkøb.

Gælder f.eks. ikke Android

Nu gør Microsoft alle gruppevideosamtaler i Skype med op til ti deltagere gratis. Hidtil har man kun kunnet se hinanden, hvis man var to, ellers skulle man betale. Og sådan vil det fortsat være for nogen. Det er nemlig kun på Windows, på Mac og på Microsofts spillekonsol Xbox One, at Skypes gruppevideosamtaler bliver gratis. Har man f.eks. Android, vil man fortsat skulle betale, hvis man er flere, der ønsker at ses.

Samtidig indfører Skype nu grænser for »rimelig brug«. Man kan højst videosamtale i 100 timer hver måned, ti timer hver dag eller fire timer i hver samtale. Overskrider man den grænse, skifter videosamtalen til en almindelig samtale uden levende billeder.

Microsoft lover dog, at de gratis gruppevideosamtaler vil blive udvidet til også andre styresystemer.

Verdens største inden for udlandstelefoni

Skype, der er verdens største leverandør af udlandstelefoni, er gratis at installere og bruge. Kommunikationen direkte mellem Skype-brugere er gratis over hele kloden, mens man betaler en lav takst for at kunne få forbindelse til normale telefonnumre. Skype kan bruges på en mobiltelefon, som kan koble på et trådløst net og på den måde skabe forbindelse.