Skærmen der kan bøjes som papir

Kan på sigt få mange brugsområder.

E Ink er langt fremme med muligheder inden for elektronisk papir og viser her, hvordan en mindre skærm kan bruges i forbindelse med en konvolut. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bøjelige skærme har allerede i et godt tykke tid været under udvikling, og både japanerne og Samsung har vist stor interesse for sådan teknologi, hvilket vi tidligere også har skrevet om.

Flere imponerende prorotyper er efterhånden blevet vist frem, og nu har selskabet E Ink, en ledende aktør inden for såkaldt elektronisk papir, demonstreret en skærm med tilnærmelsesvist samme egenskaber som ægte papir.

E-papir som krølles

I den første video herunder er skærmen fæstnet på et papirlignende materiale til brug i visse type konvolutter og kan krølles og foldes næsten som almindeligt papir. I den anden video er skærmen lagt udenpå et tøjstykke, som rulles ud og rulles sammen.

E Inks teknologi vil dermed kunne bruges inden for mange andre områder end lige til e-bøger, som er dér, hvor elektronisk papir bruges mest i dag. Foruden konvolutter kunne man for eksempel bruge teknologien til tekstiler, skilte og andre genstande  med logoer eller skrift.

Læs også: Nu kommer elektronisk papir med video
Læs også: Her er fremtidens skærm

Desværre er teknologien stadig utrolig dyr, så der går nok et stykke tid, før vi kommer til at se den brugt til normale forbrugsgenstande.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske søster-site, Teknofil.no
Oversat af Stina Resting