Sjov med dyr for de mindste

Lift-out-puzzles er en iPad-app til de 2-3 årige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmanden bag app’en, Simon Frederik Skude, forklarer, hvordan app’en opstod:

”Jeg har en datter på 2 år, og jeg syntes, der manglede gode dansksprogede apps til de helt små. iPad har et kæmpe potentiale i forhold til 2-3 årige, men det nytter ikke, når ens datter kun kan sige dyrenes navne på engelsk.”

Således udstyret med en iPad og et dansktalende barn på 2,5 år testede jeg app’en. Efter ganske få minutter kunne hun selv navigere rundt i app’en, hvilket er et stort plus, og udtrykte sin umiddelbare begejstring: ”Igen, igen”.

Spillet indeholder seks plader – en med bondegårdsdyr, vilde dyr, havdyr, musikinstrumenter, figurer og tal. Den sidste er den sværeste, da det er ikke helt nemt for et vuggestuebarn at kende forskel på alle tallene mellem 0-9. Når en ”plade” er gennemført, regner det ned på giraffer, saxofoner eller stjerner, til stor fornøjelse for den lille.

Figurerne bevæger sig ikke, og spillet er derfor en digital version af træpuslespillet med figurer, der skal sættes på plads. Lydsiden er meget intens, men det så nu ikke ud til at forstyrre barnets humør.

App’en får point for rent faktisk at ramme en 2-årigs niveau (og ikke gå efter at tilfredsstille de voksnes behov for avancerede funktioner og overgjort grafik),

Simon Frederik Skude forklarer her, hvad det krævede at lave app’en:

”Ud over at anskaffe sig en Mac og Apples udviklingsværktøjer, så er det strengt taget "blot" et spørgsmål om gåpåmod og så en god idé til en app, som ikke er i markedet i forvejen. Apples krav for at sætte apps til salg kan være en smule kringlede, men der er god hjælp at hente på nettet. Man kommer langt med Google og en masse trial-and-error.”

Kan hentes i iTunes for 6 kr.