Sikkerhedsfirma advarer Apple-ejere mod svindel

Den store udbredelse af udstyr med Apple-software har gjort telefoner og computere til mål for hackernes falske netsider.

Apple-udstyr som de nye iPhone 5C-telefoner tiltrækker sig også større opmærksomhed hos hackere, som forsøger at aflure folk deres adgangskoder og kontonumre. Foto: Kim Kyung-Hoon, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM KYUNG-HOON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Svindelforsøg rettet mod Apple-brugere er fra april til september mere end tidoblet.

Derfor skal ejere af iPhone-telefoner, iPad-tavle-PCer og Mac-PCer begynde at passe ekstra på, lyder advarslen fra IT-sikkerhedsfirmaet Trend Micro. Hidtil har Apple-brugere troet sig sikrere end brugere af f.eks. Windows eller - på mobilsiden - Android, men den øgede popularitet har gjort Apple-produkter til et mål for såkaldte phishingforsøg, hvor svindlere gennem f.eks. falske men yderst vellignende netsteder forsøger at lokke folk til at indtaste deres adgangsord, adgangskoder og kontonumre.

»Da Apple lancerede sit nye styresystem iOS 7, nærmest eksploderede antallet af phishingforsøg målrettet Apple-brugere fra 300 i april til 5.800 i maj, og samme tendens viste sig i juli, da rygter om en ny iPhone 5C begyndte at svirre, og igen da den blev lanceret i september,« siger teknisk direktør Frederik Wennmark fra Trend Micros nordiske afdeling.

Pas godt på

I juli var der på verdensplan 4.100 og i september 2.500 phishingforsøg mod Apple-udstyr mod f.eks. blot 300 i januar, viser Trend Micros sikkerhedsrapport.

Han opfordrer derfor alle Apple-brugere til - ligesom alle andre - at være mere påpasselige, at sørge for at beskytte deres data med et antivirusprogram, at opdatere adgangskoder regelmæssigt og at huske jævnligt at tage sikkerhedskopier af vigtige data på PCer eller telefoner.

»En manglende, personlig svaradresse i en mail eller en anmodning om at bekræfte kontooplysninger er eksempler på uregelmæssigheder, som bør få alarmklokkerne til at ringe,« siger Frederik Wennmark.

Lige under 13 procent af alle nye mobiltelefoner kommer med Apples styresystem iOS, mens over 80 procent bruger Googles Android, viser opgørelser fra analysehuset IDC.