Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Cassandra Brooks, som er ph.d.-studerende ved Stanford University, har været med på en to måneders tur i Ross-havet ved Antarktis.
Under ekspeditionen har Cassandra Brooks været udstyret med et GoPro-kamera og filmet islandskabet, som det folder sig ud foran isbryderen Nathaniel B. Palmer. Det er der kommet en rigtig flot film ud af, som viser isens foranderlige natur. Se den hos Videnskab.dk: Tag med på en to måneders tur til Antarktis
Ekspeditionen var sendt af sted af National Science Foundation - der i USA er en forskningsstyrelse, der bl.a. skal udbrede kendskabet til forskning. Den undersøgte udledningen af carbon fra plankton-opblomstringer, skriver LiveScience ifølge Videnskab.dk.
Opblomstringen af plankton er så massivt i området ved Antarktis, at det faktisk kan ses fra det ydre rum. Men ud over forskningsprojektet fik Cassandra Brooks også noget andet ud af den kolde tur til Antarktis.
Læs også hos Videnskab.dk: Forskere finder 200 millioner år gammelt dyr indkapslet i ’rav’ på Antarktis
Filmens billeder strækker sig over to måneder, men varer lige i underkanten af fem minutter. I videoen kan du se, hvordan isen er forskellig fra dag til dag.
Den ene dag ligger isen som små pandekager i havet, den næste har den lagt sig massivt rundt om isbryderen – og du kan også se pingviner, der omringer det store skib undervejs på rejsen.
Andre artikler hos Videnskab.dk:
Blåhvalers sang afslører deres færden