Se film i HD fra dit håndled

Samsung præsenterede onsdag deres smarte ur, som tager billeder, har apps og kan ringe direkte fra dit håndled.

Samsung's nye »Galaxy Gear« smartwatch blev præsenteret onsdag forud for gadgetmessen IFA, der begynder fredag. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er det endelig officielt. Samsung løfter sløret for deres næste satsning, det smarte ur, Galaxy Gear.

Uret giver dig besked, når du får mails og smser og lader dig besvare eller afvise opkald. Uret har desuden et kamera på 1,9 megapixels. Det lader dig optage korte videoer i 720p på op til 10 sekunder.

Uret indeholder også to mikrofoner og en højttaler, så det er muligt at føre samtaler igennem uret. Det indeholder ikke en selvstændig telefon, men taler sammen med din mobil via Bluetooth.

Galaxy Gear har en touckskærm på 1,65 tommer og kører en opløsning på 320 gange 320 pixels. Selve rammen er holdt i metal og ur-båndet kommer i seks forskellige farver. Ifølge Samsung skulle der allerede være over 70 apps til uret. Blandt andet fra Pocket, Path, Evernote og RunKeeper.

Prisen på uret vil være 299 dollar og ifølge Samsung, så vil uret holde til en dags brug, før det skal have strøm. Du må altså pænt sætte det i strømstikket ved siden af din smartphone, når du går i seng.

Samsung brugte også præsentationen til at præsentere den næste version af selskabets kæmpe telefon, Galaxy Note III. Den vil være tyndere, lettere og have større skærm end forgængeren. Samsung præsenterede også en ny version af deres ti tommers tablet, Galaxy Note 10.1.

Samsungs ur vil indtil videre kun kunne synkroniseres med netop Note III og den nye Note 10.1, men Galaxy S IV, Galaxy S III og Note II vil få en softwareopdatering, der giver mulighed for synkronisering. Både Gear og Note vil være tilgængelig på udvalgte markeder denne måned, mens resten af verden må vente til oktober.

Kæmpe markedspotentiale

Samsung er med Galaxy Gear ikke de eneste, vil ind på markedet for smarte ure. Google købte sidste år producenten Wimm, som laver smarte ure. En klar indikation af, at Google også vil lancere et avanceret ur.

Det har også længe været varslet, at Apple vil lancere et iWatch. New York Times mener at vide, at det først vil komme på markedet i 2014. Ifølge Reuters, så er også LG, Motorola, Nike, Adidas og Garmin på vej med smarte ure.

Selvom tech-mastodonterne alle vil sælge smarte ure, så anser analytikerne også, at markedet har stort potentiale. Canalys forventer, at der vil blive solgt en halv million ure i år, og fem millioner næste år.

Mere optimistisk er analytiker Wang Wanli fra CIMB, der forventer, at Apple alene næste år vil lange over 60 millioner smarte ure over disken til en pris på 200 dollar stykket.

Samsung er ifølge tal fra analysehuset Gartner verdens største smartphone-producent med en markedsandel på 31,7 pct. til sammenligning havde Apple med 14,2 pct. en andenplads.