»Samsungs ur er ikke smart«

Sjældent har et nyt produkt været så hypet som Samsungs smarte ur. Og måske bliver det svært for Samsung at leve op til forventningerne.

Samsungs nye, smarte ur, er ikke så smart som håbet. Sådan lyder de første indtryk af Galaxy Gear. Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JOHN MACDOUGALL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under massiv mediebevægenhed præsenterede Samsung onsdag deres længe ventede smartwatch. Men skal man tro de første indtryk, så er Samsungs ur givetvis ikke så smart, som man kunne håbe på.

Batteriet er et problem

»Det første problem er batteriet. Samsung lover »en dags brug«, men hvordan vil batteritiden se ud efter et halvt år? Batteriteknologien har ikke fået et gennembrud, og hvis du glemmer at lade uret, før du går i seng, går al funktionalitet fløjten,« skriver Forbes i en kommentar til Samsungs ur.

Samtidig fremhæver de, at det er et problem, at uret kun virker med Samsungs telefoner, modsat eksempelvis Pebble, som kan synkronisere med både iPhone og Android-telefoner. Man er også bekymret for, at interfacet og den lille skærm vil gøre det for besværligt eksempelvis at tage billeder, og at det så alligevel vil være lettere at tage sin telefon op af lommen.

Hos tech-bloggen Gizmodo er man mere direkte i tonen, hvor man kalder uret for »dumt, for stort og ikke kraftigt nok,« mens man stiller sig tvivlende overfor, hvad uret helt præcist skal bruges til, som telefoner og tablets ikke allerede kan.

»Ikke smart«

Hos The Verge er de heller ikke overbevist om, at Samsung har ramt hovedet på sømmet med Galaxy Gear. De opstiller en række punkter, hvor Samsungs ur ikke er så smart, som de havde håbet, under overskriften: »Galaxy Gear er ikke et smart ur«

Ligesom Forbes fremhæver de batteritiden, som er for kort. De peger også på skærmen, som problematisk. I forhold til det smarte ur Pebble, som bruger en anden skærmteknologi, så er Samsungs ur sværere at aflæse i solskin, ligesom smartphones og tablets.

De påpeger også, at remmen på uret ikke kan skiftes ud. Og at urets æstetik gør, at det ikke føles som et ur eller en beklædningsgenstand.

»Det føles ikke som en del af dig. Det gør et godt ur,« skriver The Verge.

Kan filme i HD

Galaxy Gear har en touckskærm på 1,65 tommer og kører en opløsning på 320 gange 320 pixels. Selve rammen er holdt i metal og ur-båndet kommer i seks forskellige farver. Ifølge Samsung skulle der allerede være over 70 apps til uret. Blandt andet fra Pocket, Path, Evernote og RunKeeper.

Prisen på uret vil være 299 dollar og ifølge Samsung, så vil uret holde til en dags brug, før det skal have strøm. Du må altså pænt sætte det i strømstikket ved siden af din smartphone, når du går i seng.

Samsung brugte også præsentationen til at præsentere den næste version af selskabets kæmpe telefon, Galaxy Note III. Den vil være tyndere, lettere og have større skærm end forgængeren. Samsung præsenterede også en ny version af deres ti tommers tablet, Galaxy Note 10.1.

Galaxy Gear kommer på markedet 25. september.