Samsung vil stoppe både iPhone og iPad

Sagen mellem Samsung og Apple kan få konsekvenser i retten om tre uger.

Samsung og Apple tørner nu sammen i Holland, hvor Samsung vil have iPhone og iPad forbudt grundet patentbrud. Dette kan få store konsekvenser for produkterne i resten af EU. Fold sammen
Læs mere
Foto: PR-foto / BT.dk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Søgsmålene hober sig op for tiden, og stormen mellem Apple og Samsung ser ikke ud til at lægge sig lige med det samme. Denne gang er det Samsung, som nu vil fjerne samtlige 3G-versioner af iPhone og iPad fra hollandske butikker.

Ikke nok med iPhone 5

Lige siden Apple fik medhold i en tysk domstol, og Samsungs Galaxy Tab 10,1 blev fjernet fra tyske butikshylder, har Samsung været på krigsstien. Først annoncerede de, at de ville gøre alt i deres magt for at stoppe iPhone 5, når den bliver lanceret. Det så imidlertid ikke ud til at helt være nok for giganten fra Sydkorea, som nu er ude efter at fjerne alle Apples produkter med 3G- og UMTS-teknologi indbygget.

Sagen drejer sig om fire patenter, som Samsung mener, at Apple bryder i sine produkter, og samtlige er åbenbart vigtige nok til at stoppe salget totalt, hvis de får medhold ved den hollandske domstol.

Svaret på, om Apple vil blive nødt til at stoppe salget af sine produkter, vil være klar 14. oktober, og begge selskaber er blevet enige om at holde en form for våbenhvile indtil da. Hver enkelt af de fire angivelige patentbrud vil imidlertid få hver sin runde i retten og vil stå på helt til 17. november. Skulle dommen falde i Samsungs favør, vil selskabet formodentlig tage sagen videre til EUs overnationale retsinstanser.

Kan få større konsekvenser

De fire individuelle patenter, som indebærer 3G- og UMTS-teknologi, kan ifølge patenteksperten Florian Mueller desuden komme til at påvirke andre mobilproducenter udover Apple. Han mener, at sådanne patenter gælder for flere mobilproducenter end Apple og Samsung, og afgørelsen kan få store konsekvenser for, hvordan industri-standarder bliver behandlet, skriver Reuters.

Samsung er allerede begyndt at kunne mærke konsekvenserne af patentkrigen med Apple. I forrige uge skrev vi om, at Apple allerede er begyndt at tage afstand til Samsung, da de nu har vendt blikket mod japanske selskaber til produktion af flere komponenter, som Samsung tidligere leverede til Apple. Hovedårsagen til dette skift siges at være patentstridighederne og et ønske fra Apple om at blive mindre afhængig af Samsung.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting