Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Samsung vil gøre deres mobile operativsystem, Bada, tilgængeligt for andre mobilproducenter og udviklere fra og med næste år. På den måde vil de gøre sig mindre afhængige af Android, skriver The Wall Street Journal.
Fortsat lille markedsandel
Hidtil har Bada været Samsungs egen lille kreation, siden systemet blev lanceret i februar 2010. Operativsystemets markedsandel har imidlertid aldrig nået de store højder, og ifølge analyseselskabet Gartner sidder de på en andel på 1,9 prosent af det mobile operativsystem-marked.
Det seneste familiemedlem i Bada-familien er Samsung Wave 3, der blev annonceret under IFA-messen i Berlin. Det var den første mobil med den nyeste version, Bada 2.0, og vi kunne både lide dens udseende og software.
Vil have Bada på mere end blot mobiler
Samsung spår også, at Bada kan komme ud på andre enheder, som for eksempel Smart-TV, skriver Wall Street Journal. Foreløbig er det kun Samsungs Wave-mobiler, der benytter operativsystemet, men ved at åbne Bada op for andre, kan det hurtigt ske, at andre producenter udnytter muligheden for at bruge operativsystemet på deres egne produkter.
Det er værd at se denne nye tilgængelighed af Bada i lyset af Googles opkøb af Motorola samt Samsungs ønske om at frigøre sig lidt fra Android. Desuden kan nyheden om, at Samsung og LG vil lave endnu et operativsystem sammen, også spille en rolle. Måske har selskabet rent faktisk ikke ressourcer nok til både at optimere sine mobiler til Android og udvikle Bada-platformen, samtidig med at de skal lede udviklingen af det nye, koreanske operativsystem.
Hvad end grunden til åbningen af Bada nu måtte være, siger analytikeren Neil Mawston til Wall Street Journal, så gør Samsung sig klogt i at prøve at komme ind på det amerikanske marked, før de kan gøre sig nogle forhåbninger om en større interesse for Bada.
»Det er i USA, at de stærkeste udviklere og forbrugere befinder sig,« fortæller Mawston, og mener, at Samsung vil møde stor modgang, hvis de ikke får udviklerstøtte fra USA.
Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!
Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting