Samsung udvikler dræber-robot

Med en vagtrobot med zoom-syn og indbygget maskingevær skulle man være sikret mod uvelkomne gæster.

Der er langt fra den flinke støvsugerrobot Roomba og Sonys lille dansende hunderobot Aibo til det koreanske firma Samsungs nyeste robotopfindelse: En vagtrobot med den ekstra finesse, at den kan udstyres med et maskingevær.

Vagtrobotter - i fagsprog kendt som »Intelligent Surveillance & Security Guard Robots« - er i sig selv ikke noget nyt påhit. Siemens-robotten er ifølge comon.dk således udstyret med både almindelige kamera, der gør den i stand til at »se« over en afstand på op til fire kilometer om dagen og op til to kilometer om natten takket være et infrarødt kamera. Hvis det ikke er langt nok, kan man forlænge synsvidden yderligere. Den lille tingest kommunikerer i øvrigt trådløst med overvågningscentralen.

Modellen fås endnu kun til fastmontering, og en version med larvefødder eller hjul er ikke planlagt, så umiddelbart er der ingen grund til at være bange for at blive forfulgt af en skydegal robot.

Firmaet oplyser ikke, hvor præcist robotten rammer, når den skyder, men på nettet kan man hente en demonstrationsvideo, hvor robotten skyder på målskiver. Så kan man jo selv vurdere, om det opfylder ens behov. Skulle uvelkomne gæster komme for tæt på robotten til at den effektivt kan ramme sit mål, er den praktisk indrettet med en tåregasbeholder

Man behøver dog ikke at vælge at montere et maskingevær på kalorius. Man kan også sætte andre, ikke-dødelige våben på. Det fremgår dog ikke nærmere, hvilke våben, der er tale om i den forbindelse.

Det er den sydkoreanske regering, der har betalt for udviklingen af dræber-robotten, som blandt andet skal bruges til at bevogte grænsen med Nordkorea.