Samsung snart klar med kur mod Android-afhængighed

Sydkoreanerne ønsker at gøre sig mere uafhængige af Google, og inden for et halvt år lancerer de en topmodel med deres eget Tizen-system, som bl.a. Intel også har været inde over.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung har hidtil hovedsageligt satset på Googles Androidplatform, mens de har udviklet enkelte modeller med Microsofts Windows Phone-system. Men bag kulissen har de sammen med 12 andre selskaber - her i blandt Intel - arbejdet på et alternativt operativsystem ved navn Tizen.

Læs også: Ny Android-konkurrent på vej

Nu meddeler Bloomberg, at lanceringen af de første Tizen-mobiler fra Samsung kan være ganske tæt på, og at der bliver tale om en decideret topmodel.

»Tizen-telefonen kommer i august eller september, og den vil være i high-end-klassen. Mobilen vil være det bedste produkt udstyret med de bedste specifikationer,« siger koncerndirektør i Samsung Lee Young Hee til Bloomberg.

Frygter total Googledominans

Tizen er baseret på åben kildekode og var oprindeligt kendt som LiMo. Projektet ændrede navn til Tizen, efter Intel kom med i projektet og forlod MeeGo-projektet.

Da Samsung præsenterede Galaxy S IV, var der mange i branchen, som kommenterede på det faktum, at Samsung stort set ikke nævnte Android under lanceringen, men i stedet via sin selvudviklede brugerflade ser ud til at vil differentiere sig endnu mere fra Android. Nogle har endda spekuleret i, om Samsung en dag skifter Android ud med Tizen med den samme Touchwiz-brugerflade, der i dag er lagt oven på Android i Samsungs mobiltelefoner.

Samsung er for tiden under pres for at udvikle sin egen software, efter Google opkøbte Motorola for mere end 12 milliarder dollar, hvilket giver Google adgang til endnu flere mobilteknologirelaterede patenter.

Læs også: Googles største opkøb nu fuldendt

»Dette er blot en form for sikkerhedsnet. Men hvis Google dominerer markedet som Microsoft gjorde PC-markedet med en andel på mere end 90 procent, så kan det komme til at ændre sig fuldstændig,« siger analytiker Doh Hyun Woo fra Mirae Asset Seucurities til Bloomberg.

Læs også: Android på vej mod milliarden

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.