Samsung satser på Windows-mobiler

Vil tage kampen op mod Nokia med nye telefoner og tavlecomputere.

Ifølge en anonym kilde vil Samsung til efteråret lancere fire nye Windows-produkter, og dermed går selskabet direkte i kødet på Nokia. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag er det først og fremmest Nokia, der for alvor satser på Microsofts operativsystem Windows Phone. Samsung, HTC og LG har tidligere lanceret modeller med systemet, men ingen af dem har været storsatsninger. Til efteråret kommer der dog andre boller på suppen, hvis vi skal tro hjemmesiden smarthouse.com.au. En anonym Samsung-kilde skulle have udtalt, at selskabet ønsker at tage kampen op mod Nokia med en solid Windows-satsning til efteråret.

Fire nye Windows-produkter

Det er i alt fire produkter, Samsung satser på at lancere: to tavlecomputere, en telefon og en mellemmodel, der minder om Android-modellen Galaxy Note. Det betyder en stor skærm på mere end fem tommer, og muligvis en digital pen til notatfunktioner. De to tavlecomputere vil være på henholdsvis 11 og 14 tommer, og begge vil køre Windows 8, efterfølgeren til det nuværende Windows 7, der sandsynligvis primært vil blive rettet mod pc'er og tavlecomputere. Foreløbig er det usikkert, om Galaxy Note-aftageren vil køre Windows 8 eller Windows Phone 8. Telefonen, som Samsung vil lancere med Windows Phone, skal baseres på den nye Galaxy S III. Dette stemmer overens med flere af de rygter, der gik forud for torsdagens lancering i London. Læs også: Samsungs største lancering skal true Apple

Windows Phone i fremgang

Microsofts operativsystem er i fremgang, selvom salget gik langsomt i starten. Mellem sidste kvartal af 2011 og første kvartal i 2012 øgede Windows Phone markedsandelen i USA fra 1,4 procent til 2 procent. Der er selvfølgelig et stykke op til Android og iOS, men der er alligevel tale om en forholdsvis pæn fremgang i forhold til udgangspunktet. Vi har endnu ikke tilsvarende tal på Windows Phone i Europa.

Understøtter mere hardware

Det er ventet, at Windows 8 og Windows Phone 8 bliver lanceret i løbet af efteråret, og de fleste spekulationer går på, at operativsystemerne lanceres til oktober. De to største forskelle i forhold til nuværende Windows-versioner er, at Windows 8 vil kunne køre på mobilt hardware (ARM), mens Windows Phone 8 vil understøtte langt kraftigere hardware end de nuværende Windows Phone 7.5. Når det kommer til Samsungs satsning på operativsystemet, har vi også fået en melding om, at Windows Phone er i færd med at blive en prioritet for producenten. Dermed ser det ud til, at vi, og særligt Nokia, går et utroligt spændende efterår i møde. Læs også: Samsungs nye flagskib jorder HTC-konkurrenten Læs artiklen på mobilen.no Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag. Oversat af Janus Bødker.