Samsung køber den skæve TV-boks

Boxee skal hjælpe Samsung med at gøre smart-TV-apparaterne lettere at bruge.

Boxee er især kendt for sin anderledes designede TV-boks. Nu har Samsung købt selskabet. Foto: Boxee Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung har købt Boxee, den skæve TV-boks, i endnu en indsats for at styrke sin TV-satsning.

Den sydkoreanske elektronikgigant, der er verdens største TV- og verdens største mobilproducent, overtager det seks år gamle israelske firma for 30 millioner dollars (172,5 millioner kroner). Boxee er en TV-boks, der streamer TV-indhold, film fra computere, mobiltelefoner m.m. til TV-skærmen. Den er let genkendelig på sit designede hak, som dermed fysisk adskiller den fra konkurrerende produkter som f.eks. Apple-TV.

Boxees seneste produkt er at gøre det muligt for kunderne at optage TV-udsendelser på Boxees servere og derefter streame dem til fjernsyn, computere eller mobiltelefoner.

TV-kampen er vigtig

TV er et nøgleord i den standende kamp mellem elektronikgiganterne. Samsung er den største producent af de såkaldte smart-TV-apparater, som er fjernsyn, koblet til Internet, og som har installeret småprogrammer/apps, som de kendes fra mobilverdenen. Smart-TV-apparater tilbyder også filmleje og andet internetindhold, uden at man har brug for en særlig TV-boks. Men smart-TV-funktionerne betragtes stadig af mange som ligegyldige og af ringe kvalitet. Derfor kæmper TV-producenterne med at overbevise folk om det smarte ved fjernsynet, for det er producenterne, der afgør, hvilke programmer der ligger på fjernsynene, hvilket giver dem større indblik i, hvad der reelt bruges.

Samsungs smart-TV-software er ofte blevet kritiseret for at være upraktisk og svær at bruge. Derimod har Boxee fået ros for sin software.

Sidste år blev der på verdensplan solgt 54 millioner smart-TV-apparater, viser tal fra analysefirmaet Informa Telecoms and Media. Det tal ventes at vokse til 221 millioner i 2017.

»Dette vil hjælpe os med fortsat at forbedre den overordnede brugeroplevelse på tværs af vort forbundne udstyr,« siger Samsung om købet af Boxee.