Samsung klar med mini-tavle

Verdens måske største smartphone så dagens lys i dag. Den heftige kæmpe sælges som en ny slags tavlecomputer.

Her kan man for alvor tale om en stor telefon, Samsungs nye Galaxy Note, som både er en håndholdt computer og en mobiltelefon af anselig størrelse. Foto: Thomas Peters, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

BERLIN:De sidste par år er smartphones blevet større, større og større endnu. Men i dag blev den hidtil største kæmpebaby født.

Det skete, da Samsung lancerede det, som selskabet selvsikkert kalder »åbningen af en helt ny produktkategori« - nemlig en smartphone, der er så stor, at den snarere er en tavlecomputer.

Galaxy Note, som kæmpebabyen hedder, har en skærm på hele 5,3 tommer, kører Android 2,3 og leveres sågar med en pen. Selv om Samsung normalt ikke er kry for at lave monsterstore mobiler - fx i form af den stærkt sælgende Galaxy S II -, er Galaxy Note alligevel helt vild at se på.

Faktisk var dimsen så stor, at herren fra Samsung dårligt kunne have den i hånden.

Det er dog usikkert om Samsung får lov til at definere en produktkategori helt selv, for der er lanceret adskillige produkter i tilsvarende størrelse fra konkurrenterne. Dels har HTC forlængst sendt tavlecomputeren Flyer på banen, og dels Samsungs eget nye flagskib, Galaxy Tab 7,7 som navnet antyder 7,7 tommer.

Også Lenovo lancerede en tavlecomputer i nummeret-mindre-end-iPad-kategorien med IdeaPad A1 på 7 tommer.

B.dk har endnu ikke lagt hænder på nogen af IFAs mange tavlecomputere, men umiddelbart virker Samsungs Galaxy Tab 7,7 som et hit blandt dem, der synes en smartphone er for lille at læse på.

Læs mere

Tech & Viden holder dig løbende opdateret om, hvad der sker på IFA-messen i Berlin.
Klik her for at få et overblik.

B.dk
og Business.dk dækker IFA-messen i Berlin, som varer frem til 7. september.