Samsung klar med Galaxy S5 om få uger

Ny toptelefon lanceres på verdens største mobilmesse. Spørgsmålet er, om den kan trække salget op igen.

Samsungs Galaxy S4-toptelefon (til venstre) i forhold til Apples iPhone 5. Den kommende topmodel, Galaxy S5, bliver efter sigende endnu større, når den vises frem 24. februar. Arkivfoto: Kim Hong-Ji, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: KIM HONG-JI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny toptelefon, Galaxy S5, er på vej fra Samsung, der vil præsentere den 24. februar.

Den sydkoreanske mobilgigant har indbudt til præsentation på førstedagen af verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona. Det store spørgsmål er, hvor meget nyt Samsung kan stille med i forsøget på at sparke nyt liv i konkurrencen i toppen af mobilmarkedet.

Større skærm og biometrisk lås

Galaxy S5 skal afløse den et år gamle Galaxy S4, som har solgt godt, dog ikke prangende. Galaxy S5 forventes at komme med en endnu større skærm, et bedre kamera og en form for biometrisk lås, enten som fingeraftrykslæser eller med øjenæblescanning.

Men også Apple siges at arbejde på en endnu større iPhone-telefon og har allerede fingeraftrykslæser på sine nyeste modeller.

Samsung er verdens største mobilproducent og sidder på omkring en tredjedel af markedet for smartphonetelefoner. Men Samsung mærker - ligesom Apple - presset, efterhånden som de store mobilmarkeder mættes, og folk ikke i samme omfang som tidligere udskifter toptelefonen. Samtidig skal der større nyskabelser til, før en telefon for alvor fænger, og mange af de kinesiske mobilproducenter kæmper for at komme til fadet, bl.a. ved at levere toptelefoner til langt lavere priser, end Apple og Samsung gør det.

Kinesisk storkøb kan rykke andele

Ydermere har kinesiske Lenovo netop købt den amerikanske mobilproducent Motorola af internetgiganten Google for 2,9 milliarder dollars og vil dermed kunne gå endnu kraftigere ind på det eftertragtede mobilmarked.