Samsung gør klar til Jelly Bean-opdateringer

Samsungs opdateringsplan er blevet lækket, og både nye og gamle mobiler står foran opgradering.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Opdateringer er et ømt punkt for flere mobilproducenter. Nogle mobilejere får ikke en eneste opdatering til sin telefon, mens andre jævnligt får sit udstyr opdateret. Det er særligt overgangen til nye versioner af operativsystemet Android, der optager folk. Nu ser det ud til, at Samsungs status for de mest aktuelle telefoner er lækket.

Denne gang drejer det sig om Android 4.1 Jelly Bean. Opgraderingen er forholdsvis lille, men den indeholder blandt andet opdateringer, der skal sørge for bedre ydelse, når mobiltelefonen er i brug. Det er hjemmesiden sammobile.com, der mener at have fundet ud af, hvordan det står til med udviklingen i Samsung-lejren.

Opdatering til Galaxy S III på vej

Samsungs nuværende topmodel, Galaxy S III, skal efter sigende være meget tæt på en opdatering. Her er Samsung tilsyneladende færdige med den interne test og arbejder nu på at færdiggøre en version af softwaren, der kan frigives til brugerne.

Læs også: Sådan er Samsungs nye mobil-bombe

Lige nu venter man på, at denne version bliver færdig og godkendt af Google.

Der arbejdes også på ny software til sidste års måske bedste mobil, Samsung Galaxy S II. Foreløbig er softwaren blot gået gennem de første test. Det forventes, at Samsung blandt andet opdaterer telefonen, fordi den fortsat sælger rigtig godt.

Læs også: Analyse: Samsung boomer i Europa

Hvis det viser sig, at Galaxy S II ikke får en opgradering til Android 4.1, vil ejerne af denne telefonen i stedet få en pakke med nogle af funktionerne fra Android 4.1, uden at selve operativsystemet ændres.

Galaxy Note og ... Galaxy Note II

Også gigantmobilen Galaxy Note skulle være på vej mod en opdatering, men foreløbig er denne på samme stadie som Galaxy S II.

Opfølgeren, Galaxy Note II, ventes at blive lanceret dagen før årets IFA-messe i Berlin. Foreløbig bliver mobilen testet med Android 4.0. Sammobiles anonyme kilde ved ikke, om telefonen vil blive lanceret med Android 4.0 eller 4.1. Hvis den bliver lanceret med Android 4.0, forventer kilden dog, at der vil komme en opdatering kort tid efter.

Læs også: Ny Samsung klar før ny iPhone

Læs artiklen på mobilen.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.