Sådan vil Intel og Samsung score din mobil

Den endnu helt ukendte mobil-platform Tizen skal udfordre både Apple og Google. Intel og Samsung står bag. Se hvordan det ser ud her.

Tizen udvikles af Samsung og Intel, men har opbakning fra flere fronter - blandt andet fra den amerikanske teleudbyder Sprint. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Du kender måske slet ikke Tizen - men hvis det går efter Intel og Samsungs næser, kommer du til det ganske snart. De to selskaber har nemlig sat sig for at udvikle en helt ny mobilplatform, der især skal tage markedsandele fra Googles Android og Apples iPhone, men endnu har det været småt med nyheder om det kommende Tizen-system.

På en ny YouTube-video (se nedenfor) kan man dog få en fornemmelse af, hvad der er i vente, når smartphone-markedet det næste års tid står til at blive en del mere broget.

Bygger på vraget Nokia-samarbejde

Tizen er bygget på ruinerne af et andet Intel-projekt, nemlig det såkaldte MeeGo, der var udviklet i samarbejde med Nokia. MeeGo nåede faktisk på markedet i Nokias N9-mobil fra sidste år, men kort efter vendte begge selskaber systemet ryggen, og Intel fortsatte arbejdet med Samsung som partner.

Det seneste år er Googles Android-system vokset dramatisk, og Google sidder nu på den største bid af verdens smartphonemarked. Det er en meget magtfuld position for Google at være i, og det er den position, som Intel og Samsung vil udfordre.

Samsung udvikler i forvejen sit eget Bada-system, der er skabt til billige smartphones, men leverer også mobiler med Android og Windows Phone.

Blackberryen fløjter også til angreb

For nylig meldte også Canadiske Research In Motion (RIM) sig i kampen om fremtidens mobilmarked. RIMs Blackberry-telefoner har mistet meget terræn de senere år, men det skal næste version af Blackberry-telefonerne rette op på. Den meget lovende opdatering er noget mere konkret end Tizen, idet RIM har lovet de første Blackberry 10-mobiler på markedet senere på året.

Telefonen, der demonstreres nedenfor, er en udviklerudgave, baseret på Tizen, og kommer ikke i handel. Systemet er en tidlig version af det Tizen-system, der måske allerede i år vil være klar til lancering.