Sådan sletter du din private søgehistorik hos Google

1. marts ændres vilkårene for beskyttelse af personlige oplysninger.

Foto: flemming krogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De fleste som har en konto hos Google har sikkert set de forskellige beskeder om at firmaet ændrer sine vilkår for beskyttelse af personlige oplysninger den 1. marts. Frem til nu har din historik hos Google – det vil sige hvad du har søgt på og hvilke hjemmesider du har besøgt – været skilt fra andre Google-produkter.

Dette ændrer sig nu eftersom Google vil indsamle data om dig fra alle sine produkter (deriblandt YouTube og Google ) for at vide mere om hvem du er og dermed skræddersy reklamer og søgninger så de bliver rettet specielt mod dig. Hvis du ikke ønsker at Google skal kombinere din internet-historik med information fra andre produkter, kan du slette alle data fra din Web History og forhindre at dette bliver opfanget i fremtiden.

Fire enkle trin

Opskriften på at fjerne internet-historikken og stanse videre indsamling er simpel:

Når du fjerner historikken, bliver den også sat på pause. Den forbliver inaktiv indtil du selv vælger at sætte funktionen til igen. Har du flere Google-konti, skal du gentage processen for hver af dem.

Grundigere håndtering

Det er vigtigt at bemærke at, at slå Web History fra, ikke forhindrer Google i at fortsætte med at indsamle information om dig, eller at politiet kan hente informationer ud. Forskellen ligger i om Google vil bruge dette til "interne hensigter" og at dataene bliver delvist anonymiserede efter 18 måneder. Hvis du ønsker at gå ekstra grundigt til værks når det gælder håndtering af dine Google-data, kan du tjekke the Data Liberation Front ud. Dette giver dig mere kontrol over hvad du deler med selskabet.

Læs mere om hvad ændringerne i vilkårene indebærer hos Official Google Blog.

Læs også: Google Chrome flytter ind i mobiltelefonen

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Alexander Almegaard