Sådan skal du se ud, hvis du vil være chef

Det er bedre at udstråle sundhed end intelligens, hvis man vil ansættes som leder, viser ny forskning.

Læs mere
Fold sammen

Hvis du drømmer om en lederstilling, kan det godt betale sig at investere i et sundt udseende.

Lederkandidater med et sundt udseende ser nemlig ud til at blive favoriseret ved ansættelser, frem for dem der ser intelligente ud, viser et nyt studie. Ledere, der udstråler sundhed, overhaler, med nogle få undtagelser, dem der ser kloge ud, skriver forskning.no ifølge Videnskab.dk.

Studiet er udført af hollandske og britiske forskere og er publiceret i tidsskriftet Frontiers in Human Neuroscience.

Studiet blev foretaget ved at deltagerne skulle sige, hvilke ledere de ville ansætte ud fra nogle billeder. Deltagerne fik udleveret en række digitalt manipulerede portrætter af den samme person, hvor personen så sundere eller mere 'intelligent' ud på nogle af billederne.

Se billederne af de mere eller mindre sunde og intelligente ansigter på Videnskab.dk

I 69 procent af forsøgene valgte deltagerne de ansigter, som så sunde ud, frem for de mindre sunde ansigter. Et tidligere studie viser, at ansigtet kan fortælle meget om folks sundhed.

»Studiet viser, at det altid kan betale sig for ambitiøse ledere at se sunde ud, hvilket forklarer, hvorfor politikere ofte bruger meget energi, tid og penge på deres udseende,« kommenterer Brian Spisak, der er assisterende professor ved institut for ledelse og organisasjon ved VU Universitetet i Amsterdam.

Læs om, hvorfor det kan være et problem, i resten af artiklen på Videnskab.dk.