Sådan fungerer Googles smarte briller

Google har indtil videre ikke fortalt meget om teknologien bag, men en tysk kunstner har nu formået med en simpel infografik at forklare, hvordan i al verden smartbrillerne egentlig fungerer.

Billedet projiceres på øjets nethinde. Foto: Martin Missfeldt Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Googles elektroniske »smartbrille« Google Glass bliver efter alt at dømme lanceret i løbet af året, og søgegiganten har på det seneste fremvist en række forskellige anvendelsesmuligheder med brillen. Men selv om de har vist, at man kan bruge Google Glass til alt fra at få information, om det man kigger på, til at foretage videosamtaler og filme omgivelserne, så har de ikke fortalt meget om, hvordan brillen egentlig fungerer.

Læs også: Googles fremtidsvision: Computeren bliver noget, du tager på

Nu har kunstneren Martin Missfeldt dog lavet en infografik (se nederst i artiklen), der på en enkel måde forklarer, hvordan Google Glass fungerer. Det er lige i øjet for alle os, der elsker at skille dimser fra hinanden for at finde ud af, hvordan de ser ud indeni - og hvordan de virker. Grafikken er publiceret på hjemmesiden brille-kaufen.org.

Ved at studere infografikken kan vi se, at brillen er meget mere end blot en tynd skærm foran øjet. Det giver sig selv, for hvordan er øjet egentlig i stand til at fokusere på noget, der sidder så tæt på? Det kan det, fordi billedet praktisk talt projiceres på øjets nethinde, som en videoprojektor projicerer et billede på et lærred.

»Google Glass er et teknologisk mesterværk. Kernefunktionen i Google Glass er et visuelt lag, der placeres oven på virkeligheden ('augmented reality'). Dette lag åbner op for fantastiske, nye muligheder,« skriver Missfeldt på Brille-Kaufen.org.

Han forklarer videre, at billedet fra Google Glass befinder sig enten i øverste højre hjørne eller i midten af synsfeltet afhængig af, hvordan man bærer brillen. Har du dem højt oppe på næsen, ser du under billedet og må kigge opad for at få et skarpt billede. Men da prismet i brillen er halvgennemsigtig, kan man også placere det lige foran pupillen og på den måde få et skarpt billede, når man kigger lige ud.


Foto: Creative-Commons CC-BY, Martin Missfeldt

Læs også: Google kan indlede kampen om de smarte ure

Læs artiklen på amobil.no

Oversat af Janus Bødker.