Sådan er Apples iCloud

Apple lancerer ny skytjeneste - og den er gratis.

Apple kom ikke med en iPhone 5, men med iPhone 4 S. Dermed kom en masse opdateringer og ny software - blandt andet iCloud. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tjenester i skyen er i rivende fremgang for tiden, og vi har længe ventet på, at Apple ville lancere sin egen. Kort sagt går skytjenester ud på at bruge tjenester på internettet til det, man før har gjort på sin egen PC eller telefon, lad det være enten lagring eller kørsel af programmer og apps.

Når Apple nu lancerer sin nye tjeneste er navnet, ikke overraskende, blevet iCloud.

Gratis og reklamefrit

Selskabet har længe haft en tjeneste til synkronisering via internettet. I den senere tid har navnet været Mobile Me, og man kan måske hævde, at den ikke har været blandt Apples største succeser - muligvis på grund af en relativt solid årlig afgift.

iCloud kommer med på alle iOS-enheder, og er i udgangspunktet gratis og reklamefrit for alle brugere inklusiv de vigtigste funktioner.

Grundpillerne i tjenesten er kontaktlistesynkronisering og kalenderdeling på tværs af enheder og egen e-postkonto med adresser af typen navn@me.com. Det er imidlertid tjenester, vi kender fra gamle Mobile Me - iCloud omfatter mere.

Viser gamle app-køb

En forbedring, som mange nok vil sætte pris på, er, at App Store også er koblet til Apples iCloud-tjeneste.

Det betyder, at tjenesten har en oversigt over de apps, du har købt på dine andre Apple-enheder, og at du let kan downloade dem ved at klikke på skysymbolet ved siden af app-titlen i App Store.

Synkroniserer, hvor du var i Angry Birds

Også billeder, indstillinger og købt musik synkroniseres dagligt over det trådløse net. Mange vil nok sætte pris på at høre, at også applikationsdata synkroniseres.

Forenklet betyder det, at det level, du er kommet til i Angry Birds, nu bliver automatisk gemt på internettet. Dermed behøver du sandsynligvis aldrig at spille dig op på et bestemt niveau igen, og du slipper for at lægge indstillingerne ind i apps på ny.

Også musikken

iTunes in the Cloud har Apple kaldt den automatiske musiksynkronisering, som tillader dig automatisk at downloade musikken, du har købt til ti forskellige enheder.

Musikken kommer uden kopibeskyttelse, og synkronisering med iCloud koster ingenting ekstra.

Den største nyhed for musikelskere er imidlertid iTunes Match.

Mange er måske kendt med, at tjenester såsom Spotify kan synkronisere musikken over det trådløse net. Nu går Apple tilsyneladende et skridt videre.

Tjenesten genkender nemlig musik, du har liggende på din computer, og den finder den samme musik igen i Apples iTunes Music Store. Derfra downloades den til de enheder, du har koblet til - uden at du skal downloade noget fra dit eget arkiv, med mindre det mangler i iTunes Music Store. Det skulle være den allerhurtigste måde at få et stort mediearkiv over på bærbare enheder.

Uanset mængde musik kommer iTunes Match til at koste 25 dollars om året.

Lidt senere på efteråret

iTunes in the Cloud kører som Beta på det nuværende iOS 4.3, men vi må vente til lidt senere på efteråret på resten af tjenesterne.

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting