Så lidt koster Galaxy S4 at lave

Samsung holder produktionsprisen på sin nye topmodel nede ved selv at levere en stor del af indmaden. I butikkerne koster telefonen omkring 5.000 kroner.

Galaxy S IV er Samsungs nye toptelefon. Den er på vej ud i hele verden nu og har en skærm på fem tommer med en opløsning på 1.080p, en 1,9 GHz-firkerneprocessor, et kamera med en opløsning på 13 megapixler og kommer med den nye version af Android-mobilstyresystemet. Arkivfoto: Allison Joyce, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: Allison Joyce
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En af hemmelighederne bag den sydkoreanske mobilgigant Samsungs ene rekordregnskab efter det andet er, at Samsung er rigtigt god til at levere til Samsung. Dermed kan den nye toptelefon, Galaxy S IV, holdes nede på en produktionspris på 1.345 kroner, selv om den i butikkerne sælges for næsten 5.000 kroner.

Det afslører markedsanalysefirmaet IHS, der anslår Samsungs omkostninger til materialer og produktion af den nye og roste Galaxy S IV til lige omkring 237 dollars eller 1.345 kroner. Det er lidt højere end Apples iPhone 5 med 32 gigabyte hukommelse, som koster 217 dollars at producere, men som har en mindre og også mindre dyr skærm.

Leverer selv indmaden

I USA sælges Galaxy S IV for 639 dollars, mens iPhone 5 sælges for 749 dollars.

»Samsungs styrke er selskabets evne til at indlicitere til sig selv. De fortsætter blot med at føje nye komponenter på listen, som de kan levere til sig selv,« forklarer analytiker Vincent Leung fra IHS til den amerikanske finansavis Wall Street Journal.

Faktisk er den eneste nøglekomponent i den nye fem tommer store og 130 gram tunge Galaxy S IV-telefon med det slid- og stødstærke Gorilla Glas, som Samsung ikke selv står for, Snapdragon-processoren fra Qualcomm. Den koster omkring 20 dollars, siger IHS. Asiatiske versioner af Galaxy S IV bruger dog Samsungs egen Exynos 5 Octa-chip, som koster 28 dollars. Den amerikanske Qualcomm-chip er ifølge andre analytikere en cadeau til den amerikanske chipbranche.

Seks rekordkvartaler i træk

Hukommelsen på 16 gigabyte står i 28 dollars. Skærm og berøringsfølsomme skærmdele koster ifølge IHS 75 dollars.

Samsung leverede i slutningen af april sit sjette rekordregnskab i træk med et overskud, der i januar-marts 2013 steg med 54 procent i forhold til sidste år på samme tid, og hvor Galaxy S IV end ikke tæller med, fordi den først nu kommer på markederne verden over.

Samsung er siden begyndelsen af 2012 verdens største mobilproducent og har siden efteråret 2011 været verdens største producent af smartphonetelefoner.