Rygter om iPhone 5 vælter ud

Der går efterhånden ikke en dag uden afsløringer om den kommende iPhone 5. Se et par af dem her.

Der var lange køer, da Apple lancerede iPhone 4S. Nu skal vi snart til det igen. Fold sammen
Læs mere
Foto: BRENDAN MCDERMID
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ny skærm, nyt design, ny oplader. Rygterne omkring den snarligt kommende opdatering af Apples iPhone ganske som vanligt i kø op til den årlige opdateringen af verdens måske mest ventede telefon. Telefonen ventes lanceret på en event den 12. september, hvilket dog ikke er bekræftet , og forventningerne er tårnhøje forud for lanceringen.

Sidste gang Apple lancerede ny iPhone, var der nemlig slet ikke tale om en ny telefon, men blot en opdatering fra iPhone 4 til nu iPhone 4S. Denne gang er der dog bedre udsigt til, at Apple-folket faktisk får sig en helt ny telefon.

Større skærm

Et af de længst varende rygter er, at næste generation af iPhonen vil blive forsynet med en større skærm, der måske vil være omkring fire tommer. Den nuværende iPhone-skærm er blot 3,5 tommer,  men konkurrenterne, anført af Samsung, har siden sidst haft travlt med at pumpe skærmstørrelsen i vejret, og har selv senest lanceret Galaxy SIII med en svimlende stor skærm på 4,8-tommer.

I dag forlyder det så, at LG - en af Apples underleverandører - er begyndt at producere en skærm, der angiveligt skal bruges i den kommende iPhone 5. Ifølge Reuters er der tale om en skærm, der er fire tommer stor, og som bruger en særlig teknik, hvor berøringssensorerne er indbygget i selve skærmen, snarere end at være et særligt lag.

Det betyder, at skærmen kan laves tyndere.

Nyt kabel

iPhone 5 skulle også være startskud for en ny type opladerkabel, der er mindre end det nuværende.

Ud fra de billeder, der er sluppet ud af mulige kommende iPhone-kabler, har Apple dog fortsat ikke rettet ind efter den mini-USB-standard, som alle andre mobilproducenter bruger. Det betyder, at kommende iPhone-ejere fortsat må leve med kabel-spaghetti, der er resultatet af, at iPhonen bruger en type kabel, og alle andre gadgets bruger en anden.

Der er efterhånden sluppet en bunke billeder ud af kabinettet til kommende iPhone, og her tyder noget på, at bagsiden bliver en art aluminium, med plastic for oven og for neden. Det betyder så angiveligt også, at det kritiserede antennesystem fra iPhone 4, der dog blev markant forbedret i iPhone 4S, nu er ændret, så antennerne flytter ind i selve telefonen igen.

Ned i bunden

Samtidig er hovedtelefonstikket, ifølge billederne, blevet flyttet ned i bunden, og frontkameraet får en mere central placering. Og så skulle Apple igen have ændret mening med hensyn til SIM-kortene, der i iPhonens levetid er gået fra almindelig SIM, til det nuværende micro-SIM til snart den nye nano-SIM.

Den ukurante standard betyder, at folk, der køber en iPhone 5, får det ekstra besværligt, hvis de senere vil skifte til en anden type telefon. Det kræver nemlig i så fald nyt SIM-kort, som teleselskaberne ofte tager penge for at sende.

LTE

Nogle rygter peger på, at iPhonen skulle være forsynet med LTE, som teleselskaberne herhjemme kalder 4G. Mobiler med LTE har vanligvis en anelse mere ondt i batteritiden, men nogle rygter har peget på, at den kommende iPhone vil få et større batteri, der kompenserer for det.

Der har været masser af ting, der pegede i retning af Apple langt om længe ville adoptere Near Field Communication - altså den standard, der blandt andet kan bruges til at lave telefonen om til et kreditkort, eller til på en meget let måde at parre mobiler med andre enheder.

NFC bliver mere og mere almindeligt på Android-enheder, og også Microsoft har annonceret, at det kommende Windows Phone 8 på forskellig vis vil drage nytte af NFC. Andre rygter har dog peget på, at det heller ikke bliver denne gang, at Apple kaster sig over NFC.

IOS6 ligger fast

IOS 6 er ikke et rygte, men et faktum. Systemet er allerede annonceret, og det er utænkeligt, at en ny iPhone ikke lanceres med iOS6.

Selv om iPhonen lanceres den 12. september - ifølge rygterne - vil den først kunne leveres den 21. september - iføllge andre rygter. Og endelig vil den, ifølge rygterne, først blive tilgængelig internationalt - herunder i Danmark - nogle uger senere, hvilket betyder starten af oktober.