Roskilde Festivals uofficielle app er en vinder

Roskilde Festival – the Unofficial Festival Guide - er igen i 2011 den bedste app. Men kun til iPhone.

Roskilde uofficiel guide
Hvis du kun skal bruge én app på årets festival, så hent Robocats ned. Fold sammen
Læs mere

Den bedste all-round app til årets Roskilde Festival er ” Roskilde Festival – the Unofficial Festival Guide”, som er skabt af de danske udviklere i Robocat. De har lavet en rigtig ”cool cat,” der med et lækkert designmæssigt udtryk, en intuitiv, logisk og overskuelig brugerflade og en fed mulighed for billeddeling giver festivalens officielle app baghjul med flere længder.

App’ens spilleplan for festivalen giver et let og overskueligt vue over, hvem der går på hvornår på festivalens fem største scener. Man scroller let fra den ene dag til den anden og fra time til time, uden at man på noget tidspunkt mister overblikket over hele festivalens program. Modsat i den officielle festival-app, hvor man kun kan se spilleplanen for én scene ad gangen.

LÆS OGSÅ: Alle artikler om Roskilde Festival 2011

Og så er spilleplanen på suveræn vis samkørt med den del af app’en, hvor festivalens 170 band bliver præsenteret. I Artist-sektionen kan man selvfølgelig læse en præsentation af bandet, der er links til bandets web-site og der er links til bandets albums og sange på iTunes. Vil man høre bandet på festivalen, markerer man det nemt med en stjerne – og vupti, så står bandet automatisk fremhævet med orange (selvfølgelig) farve i ens spilleplan. Man kan altså let slå de vigtige krydser i programmet og få lagt planen for ”min” festival. Det kunne dog have være fedt, hvis man kunne dele sin spilleplan med vennerne.

Til gengæld kan man dele sine festival-billeder. Ikke bare med vennerne, men med alle andre brugere af Robocats festival-app. Idéen er, at festivalgæsterne via app’en logger sig på billeddelings-sitet X.dk og så uploader de bedste koncert- eller festbilleder fra Roskilde. Billederne kan så både ses og kommenteres via app’en, og allerede nu er de første lagt ind. Som brugeren ”ChazUK”, der har lagt et billede ind af sin computer og skriver ”Not long now. All packed cleaned and ready to get fucked up in Roskilde!” Det er også her, du under festivalen kan følge deltagernes billeder.

Hvis du kun skal bruge én app på årets festival, så hent Robocats ned. Eneste minus ved app’en lige nu er, at der er gået kuk i spilleplanen for et par af de koncerter, som ligger efter kl. 24. F.eks. står britiske M.I.A. til at spille torsdag nat kl. 01, men hun går altså først på fredag nat. Men Robocat-drengene er klar over fejlen og lover, at den vil blive rettet inden festivalen.

Brugerne har taget rigtig godt imod Robocats app og har givet den fire en halv ud af fem stjerner i snit i app-store. Vi på Berlingske følger trop og fem ud af seks mulige stjerner.

Desværre findes Roskilde Festival - the Unofficial Guide 2011 - kun til iPhone. Hent den gratis i iTunes Store.

Har du fundet andre gode festival-apps, så skriv dem her: