Roskilde Festival serverer ny mad-app

Til dette års Roskilde Festival lanceres en ny mad-app, som giver overblik over festivallens madudbud, når maven knurrer og hovedet knager.

Madbod på Roskilde Festival. Fold sammen
Læs mere
Foto: Klavs Bo Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Alle der har vågnet dehydreret i et telt efter en hård nat på Roskilde Festival, ved, at man vil gå gennem ild og vand for et måltid, der kan befri hovedet fra tømmermændenes jerntag.

Men det kan være svært at få overblik over de godt 130 mad- og drikkevareboder, hvor der omsættes for 80 millioner kroner fra mandag til lørdag. Nu lancerer Roskilde Festival en ny app med navnet "APPetizer", der skal give gæsterne en forbedret madoplevelse. App'en giver en komplet oversigt over, hvor de forskellige boder er, og hvilken mad de sælger. Desuden kan brugerne give de forskellige boder anmeldelser, så gæsterne kan undgå de værste skuffelser eller opleve de gastronomiske højdepunkter.

App'en kan også sortere madudvalget i kategorier alt efter brugerens præferencer. Er du for eksempel vegetar, kan du blive guidet til den nærmeste vegetarrestaurant.

- Ud over musikoplevelser vil Roskilde Festival gerne være kendte for vores gode mad. Der er mange festivaller i udlandet, hvor de kun serverer pomfritter og burger, og det er ikke nok for os. Vores app er også med til at øge opmærksomheden omkring vores prioriteringer på madfronten, fortæller Christina Bilde, talskvinde for Roskilde Festival.

Roskilde Festival satser på maden

Festivallen har da også aktivt lavet et stykke arbejde for at øge kvaliteten af maden i år. Blandt andet har lederen af det danske kokkelandshold, Peter Mandrup, der også har modtaget en Michelin-stjerne, været med til at forbedre bodernes menuer. I starten af året mødtes han med foreningerne, der laver mad på festivallen, til en workshop, hvor der blev udviklet nye retter.

Derudover har vegetarboden Den Gyldne Bønne, der har været på festivallen i 25 år, fået en række nye retter, som er blevet udviklet i samarbejde med Tine Scheftelowitz, der blandt andet har lavet kogebogen "Vegetarisk Vellyst".

Så der er altså godt nyt til gæsterne, hvad enten de er til bøffer eller bønner. Hvem siger at bøfferne ikke kan være møre, bare fordi man trasker rundt i pløre?

Vil du downloade "APPetizer" så sms "RF FOOD" til 1204