Røde Kors-indsamlere tog mobilen til hjælp

Danskernes mangel på kontanter fik hjælpeorganisationen til at tage mobiltelefonen i brug til Dankort-betaling. Det gav pote.

Mange af Røde Kors' indsamlere tog mobiltelefonen til hjælp ved søndagens indsamling til Syrien, og det gav pote, når folk ikke havde kontanter. Foto: Røde Kors Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er blevet et stigende problem for nødhjælpsorganisationernes indsamlere, at færre og færre danskere ligger inde med kontanter, når raslebøssen stikkes frem i hoveddøren. Men Røde Kors sikrede sig alligevel flere penge end ellers, da der søndag var landsindsamling, takket være et særligt program på indsamlernes mobiltelefon.

Som hidtil kunne man enten betale kontant, modtage et girokort eller sende et bidrag på 30, 50, 100 eller 150 kroner via en SMS-tekstbesked, men som noget nyt klarede indsamlerne også betaling online med Dankort eller andre kreditkort og sikrede dermed bidrag til at hjælpe ofrene for borgerkrigen i Syrien, som har drevet mange børn på flugt. Røde Kors anslår, at mellem tre og fire millioner børn er blevet drevet fra deres hjem på grund af krigen.

Flere penge hver gang

Omkring 10 procent af indsamlerne havde mobiltelefonen klar til dem, der ikke på anden vis kunne betale med det samme.

»I gennemsnit fik vi mellem 50 og 100 procent flere penge i »app-bøssen« pr. donation end i den fysiske bøsse, og donationerne fra Dankort-appen er i gennemsnit 30 procent højere end fra SMS-appen,« forklarer digital konsulent Simon Øhrstrøm Willer fra Røde Kors.

Meldingerne fra indsamlerne er, at den nye betalingsmulighed var god at bruge som en ekstra donationsmulighed.

»Vi har på nuværende tidspunkt ikke haft en eneste klage fra giverne over de nye muligheder,« forklarer Simon Øhrstrøm Willer.

18 millioner kroner i alt

Der blev samlet over 18 millioner kroner ind søndag - et resultat, som er lidt bedre end i 2012.

Røde Kors sender straks en million kroner af sted til nødhjælpsarbejdet i Syrien.