-
I flere og flere aspekter af samfundet, har robotterne gjort deres indtog. Vi har set nærmere på nogle af de områder, hvor robotterne gør en forskel. Her er det en robot på det italienske universitet St. Anna i Pisa.
1 / 18
-
Robotter og robot-teknik spiller en større og større rolle i samfundet, og har fundet vej ind i flere facetter af hverdagslivet. Her er det en NAO, som er en såkaldt selskabsrobot. Lignende robotter vil bl.a. blive brugt til at holde astronauter med selskab i rummet, for at forebygge ensomhed.
2 / 18
-
Vi kender det fra Hollywood og film som Iron Man og RoboCop. Robotter, der forstærker den menneskelige krop, kaldet exoskeletter, er under hurtig udvikling og vil kunne yder stor hjælp til plejesektoren, militæret og bevægelseshæmmende. Her er det ansatte fra det Japanske firma Cyberdyne, der viser robot-dragten HAL (Hybrid Assistive Limb) frem på gaden i Tokyo.
3 / 18
-
Her fremvises det, hvordan HAL er i stand til at hjælpe en ansat i Cyperdyen med at løfte en 65 kilo tung rissæk.
4 / 18
-
HAL bliver præsenteret under Japan Robot Week i 2012.
5 / 18
-
Professor ved Universitet i Tsukuba og præsident for Cyperdyne, Yoshiyuki Sankai.
6 / 18
-
Her fremvises det hvordan HAL kan hjælpe gangbesværede med at forcere trapper.
7 / 18
-
På det italienske universitet St. Anna i Pisa, har man udvikle denne robot, som er designet til at arbejde i katastrofe områder. Robotten kan gøre en person i stand til at flytte store objekter, der skulle være væltet ned over personer, f.eks. under et jordskel.
8 / 18
-
Under den internationale Food
A robotic hand produced by Japanese robotics company Squse picks up a piece of sushi during a demonstration at the International Food Machinery and Technology Exhibition (FOOMA) in Tokyo on June 10, 2009. The human-sized fingers are capable of moving with artificial fibers that are controlled by using air pressure which plays the role of muscles of the hand. AFP PHOTO/YOSHIKAZU TSUNO9 / 18
-
Denne exosuit er en dykkerdragt udviklet til, at nå ned på over 300 meters dybde. På trods at en vægt på 240 kilo, skulle det stadig være muligt for dykkeren at udføre delikate opgaver under vandet.
10 / 18
-
Robotterne er også nået til Afrika. Her er det en trafikrobot i et vejkryds i Den Demokratiske Republik Congos hovedstad Kinshasa. Robotterne skal hjælpe med at indsamle trafikdata, som kan hjælpe med at takle den meget hektiske trafik i området.
11 / 18
-
Militæret har længe gjort brug af robotter, og udviklingen har gjort at robotter som »Theodore« her, efterhånden ligner lav-teknologi.
12 / 18
-
Dette mekaniske pakæsel er udviklet til det amerikanske militær, og er designet til at skulle bære soldaternes grej når de bevæger sig til fods.
13 / 18
-
Disse små doner er blevet yderst populære den seneste tid, og der tænkes i mange alternative måder at bruge dem på. Bl.a. har Amazon.com introduceret Prime Air, hvor de bruges til at levere pakker med.
14 / 18
-
For kort tid siden blev denne drone introduceret, som er verdens mindste autonome drone.
15 / 18
-
Robotterne er allerede inde på operationsstuerne og tendensen er, at flere og flere kirurger bruger det høj-teknologiske udstyr når der skal opereres.
16 / 18
-
Det hele er ikke alvor. Her er det et billede fra en fodbold kamp fra RoboCup German Open i 2013, i Magdeburg.
17 / 18
-
De menneskelige robotter kan også bruges til, at imponere besøgende statsoverhoveder.
18 / 18