Rasende rumfugle når 10 millioner downloads

Den seneste udgave af spillet Angry Birds er blevet downloadet 10 millioner gange på tre dage, oplyser firmaet Rovio, der laver spillet.

Angry Birds Space har nået 10 millioner downloads Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

"The sky is the limit” for det finske firma Rovio, der i den seneste udgave af verdens mest sælgende spilserie, sender de vrede fugle på rumrejse.

Siden app-spillet Angry Birds Space blev sat til salg den 22. marts, er det på tre dage blevet downloadet 10 millioner gange. Det virker således ikke som om, at ”Angry Bird-hypen” er ovre. I november 2011 blev serien den første nogensinde til at nå 500 millioner downloads – mindre end to år efter det blev udgivet.

Batteriproblemer

Angry Birds Space er blevet downloadet ivrigt på trods af, at der i medierne har været tvivl om, hvorvidt den Android-baserede version af spillet er en batterisluger. En undersøgelse fra sidste uge, som Microsoft var med til at lave, viste, at reklamer i Angry Birds er en væsentlig kilde til batteridræning.

Populariteten skyldes... 

I sidste uge fortalte lektor ved IT-universitet, Miguel Sicart, Berlingske, hvorfor Angry Birds er blevet enormt populært. Dels er prisen på seks kroner den rigtige, for selv om spillet er billigt, kan man spille det i lang tid. Det er også et spil, som man kan spille, når det passer ind i ens liv - når man venter på bussen eller lignende. Det ligger således inden for "Casual Gaming"-genren. Lektoren nævner dog også andre mere basale menneskelige grunde til, at Angry Birds hitter.

- Fuglene har personlighed, og det gør det sjovere, end hvis man bare kastede med sten. Man får et forhold til dem. Dertil hører, at mennesker altid har elsket at kaste med ting, og se hvad der sker. Børn har altid elsket at kaste sten i vandet, og på TV kan vi godt lide at se ting, der bliver kastet.

Man kan mene, hvad man vil om Angry Birds, men alt tyder på, at spillet forbliver populært et "rum" tid endnu.