Psykiatere ved for lidt om medicin

Danske psykiatere mener ikke, de lærer nok om medicin under uddannelsen, viser en undersøgelse.

De skriver medicin ud, som påvirker hjernen, men de ved for lidt om emnet. De danske psykiatere synes ikke selv, at de lærer nok om medicin under uddannelsen.

Det viser en undersøgelse, som NORDJYSKE Stiftstidende har lavet i samarbejde med Dansk Psykiatrisk Selskab.

Undersøgelsen viser, at ikke færre end 53 procent af psykiaterne mener, at den farmakologiske del af speciallægeuddannelsen er for dårlig.

Hos Dansk Psykiatrisk Selskab oplyser formand professor Poul Videbech, at han kender problemet, og at man har justeret lidt på uddannelsen. Men de store ændringer er det ikke blevet til.

»Der er jo mange ting, vi skal kunne. Men man kan jo altid blive bedre, og vi prøvede at få Sundhedsstyrelsen til at bevilge nogle flere kursusdage til psykofarmakologikurset. Men den sagde, at det kunne vi godt glemme alt om,« siger Poul Videbech.

Sundhedsstyrelsen spiller dog bolden tilbage til Dansk Psykiatrisk Selskab.

»Der er lige så mange timer til psykiaterne, som der er til alle de andre specialer, og det er psykiaterne selv, som sammensætter programmet. Hvis de vil have det ændret, er de velkomne til at rette henvendelse til os. Men det er rigtigt, at der ikke er penge til ekstra kurser for psykiaterne,« siger kontorchef i Sundhedsstyrelsen overlæge Eva Hammershøy.

Kurset i biologiske behandlingsmetoder varer kun tre dage. Og det dækker over alt fra medicinsk behandling af alle psykiatriske lidelser til elektrobehandling.

En af landets førende eksperter på området centerchef dr. med. Henrik Lublin kalder den farmakologiske del af uddannelsen »utilstrækkelig«.

»Ingen kunne drømme om at sende en kirurg ud at operere, inden han kan det basale. Man må stille nogle krav forinden. Og sådan bør det også være på det her område,« siger Henrik Lublin.

Kilde: NORDJYSKE Stiftstidende