Print dit eget mobil-cover

Hvis du er en af dem, der ejer en 3D-printer, kan du selv printe et nyt bagsidecover til din Nokia smartphone.

Det er den til venstre, du nu kan printe delvist ud selv Fold sammen
Læs mere
Foto: SPENCER PLATT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvis du er træt af farven på din nye smartphone, kan du bare selv printe et nyt cover ud en anden farve. I hvert fald hvis din telefon er en Nokia Lumia 820, og du har investeret et par håndfulde tusindekronesedler i en 3D-printer.

Som noget ganske nyt og ganske bemærkeselsværdigt har Nokia nemlig frigivet de filer, man skal fodre sin 3D-printer med for at sætte den i stand til at printe en ny såkaldt shell ud i den farve, man bedst kan lide. De farverige Lumia 820-mobiler kommer med et aftageligt ydercover i hård plast og med nogle dimensioner, der gør det let at printe den ud.

3D print har været på vej i årevis, men er endnu en dyr teknologi. Den falder dog hele tiden i pris - omend der stadig mest er tale om legetøj for almindelige mennesker. Sådan bliver det dog ikke ved med at være, for efterhånden som 3D-printerne bliver mere og mere sofistikerede, stiger også de potentielle anvendelsesmuligheder.

Foreløbig bruges 3D print mest til at printe fx prototyper eller modeller af huse, man gerne vil se, inden man bygger. Ved hjælp af stadigt mere sofistikerede materialer, bliver modellerne mere og mere brugbare, og Nokias mobilcover et godt eksempel på et objekt, man kan printe ud, som faktisk har en praktisk anvendelse.

Skulle du tilhøre den formentlig ufatteligt lille procentdel, der både ejer en Lumia 820 (i en farve, du allerede er træt af) og en 3D printer, kan du hente tegningerne til coveret her. Hvis ikke du har nogen af delene, kan du i stedet muntre dig med denne video om 3D print.