Populær dating-app vil nu tage penge fra brugere

Længe ventede features bliver til virkelighed i den nylancerede plus-udgave af dating app'en Tinder. Men ældre brugere skal betale mere for at bruge den.

Screendump fra Tinders nye video, der promoverer Tinder Plus. Fold sammen
Læs mere

Nu får brugere af dating app'en Tinder mulighed for at spole tiden tilbage, hvis de var lidt for hurtige til at kassere en ny mulig partner med et hensynsløst swipe til venstre.

Det kaldes en »rewind-funktion«, og det er blot en af de nye features i den nylancerede premium-version af Tinder med navnet Tinder Plus.

Men det nye Tinder koster mere for de ældre brugere, skriver flere internationale medier herunder BBC.

Ifølge mediet skal brugere i Storbritannien mellem 18 og 27 år betale omkring 40 kroner (3,99 £) i måneden for de nye tjenester, mens prisen stiger til omkring 150 kroner (14,99 £) for dem på 28 eller derover.

Ifølge den amerikanske radiostation NPR skal amerikanske Tinder-brugere under 30 år smide omkring 60 kroner (9,99 $) i måneden for at bruge Tinder Plus, mens det koster det dobbelte hver måned, når man er over 30.

Tinder har over for NPR forsvaret den nye prisstrategi, og massive test viser ifølge Tinder selv, at forskellige priser til forskellige aldersgrupper virker.

»Masser af produkter tilbyder differentierede priser efter alder, som Spotify eksempelvis gør det for studerende. Tinder er ikke anderledes. Under vores test har vi  ikke overraskende lært, at yngre brugere er lige så begejstrede for Tinder Plus, men er mere begrænset af budgettet og har brug for en lavere pris for at trække triggeren,« siger Rosette Pambakian, talskvinde for Tinder, til NPR.

Tinder er tilgængeligt i 140 lande, og ifølge teknik-bloggen techcrunch.com vil Tinder kræve lige, hvad de vil. Brugere i vækstlande skal eksempelvis betale omkring 20 kroner i måneden, mens de ældre brugere på mere udviklede markeder som Storbritannien også skal betale omkring de førnævnte 150 kroner månedligt.

Tech-bloggen Engadget kritiserer Tinder for aldersdiskrimination og kalder de forskellige priser for et "temmelig snusket træk".

Tinder er blevet en af de mest populære dating-tjenester siden lanceringen i 2012. App'en viser brugernes oplysninger og billeder fra personens Facebook-profil, og andre Tinder-brugere kan så vælge og vrage mellem profilerne ved at swipe enten til højre og til venstre.