Playstation 4 sælger hurtigere end ventet

Den nye spilkonsol fra Sony er nu blevet solgt i 5,3 millioner eksemplarer, meddeler selskabet selv. Generelt er der blevet solgt mere spilhardware i januar i år, end der blev i 2013, viser analyse fra NPD.

Sonys Playstation 4 er ifølge selskabet blevet solgt i 5,3 millioner eksemplarer - og bliver 22. februar lanceret på det japanske marked. Fold sammen
Læs mere
Foto: TOSHIFUMI KITAMURA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er rift om næste generation af spilkonsoller, som både amerikanske Microsoft og japanske Sony har lanceret deres bud på i efteråret med henholdsvis Xbox One og Playstation 4.

Efter begge spilkonsoller er landet på butikshylderne i flere lande i verden, har der været tempo på kapløbet om, hvilken af dem, der ville blive mest efterspurgt.

Nu meddeler Sony, at der indtil videre er blevet solgt 5,3 millioner Playstation 4 globalt, og at salget dermed overgår selskabet forventninger, skriver nyhedsbureauet Bloomberg med henvisning til, at Sony selv tidligere har vurderet, at salget ville nå fem millioner enheder ved udgangen af marts.

Salgstallene er opgjort til og med 8. februar og rækker tilbage til 29. november, hvor den nye spilkonsol fra Sony lanceret på de første markeder som blandt andre USA. Siden er Playstation 4 blevet tilgængelig i flere lande og blive sendt i handlen i Japan i næste uge.

Guide: Her er den store guide til PS4, Wii U og Xbox One

Microsofts Xbox blev ligeledes lanceret i slutningen af 2013, og senest har Microsoft 23. januar ifølge teknologinyhedssiden The Verge meddelt, at selskabet har leveret 3,9 millioner Xbox One til butikshylderne på globalt plan.

Selskaberne har generelt været oppe på mærkerne i forhold til løbende at levere nye salgstal for spilkonsollerne. I begyndelsen af januar, hvor verdens største forbrugerelektronikmesse Consumer Electronic Show - CES afholdes i Las Vegas lød det fra Microsoft, at der ved udgangen af 2013 var solgt tre millioner eksemplarer af Xbox One siden lanceringen i november.

Anmeldelse: Xbox One er en smutvej til fremtiden

Kort efter kom japanske Sony også på banen med nye salgstal under CES-messen, hvor Xbox One-salgstallene blev overgået med over en million, idet der på samme tidspunkt var blevet solgt 4,2 millioner enheder af Playstation 4-konsollen. Generelt har de spilinteresserede da også været flittige til at sende penge efter spilhardware i januar.

Anmeldelse: Stor PS4-test: Fjerde gang blev lykkens gang

I den måned blev der spenderet 241 millioner dollar - svarende til cirka 1.312 millioner kroner - på hardware til videospil, hvilket er 17 procent mere end samme måned i 2013. Det skriver amerikanske PCmag på baggrund af en markedsrapport fra analysevirksomheden NPD.

»Fortsat succes for de nye spilkonsoller drev en 17 procent stigning i salget af hardware i januar 2014, og det skal ses på baggrund af, at der var tale om en fem uger lang januar i 2013 mod en fire uger lang januar i 2014,« siger Liam Callahan, analysedirektør for spilmarkedet hos NPD, til PCmag.com og henviser til, at væksten i salget af hardware inden for spilfeltet dermed reelt er større.