Playstation 4 øger forspring til Xbox One

Spillekonsolkrigen fortsætter med uformindsket styrke, og Sonys nyeste model har nu solgt dobbelt så stort som forgængeren efter de første fire måneder.

Microsoft er bagud på point i salgskampen med rivalen Sony om de nye spillekonsoller. Der bliver ikke langet nær så mange Xbox One-konsoller over disken som Playstation 4-konsoller. Arkivfoto: Gary He, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: GARY HE / INSIDER IMAGES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sonys nye Playstation 4 øger føringen blandt spillekonsollerne ved at lægge yderligere afstand til Microsofts nye Xbox One.

Sony har frem til 6. april solgt over syv millioner Playstation 4-konsoller siden lanceringen i november 2013 lige op til den vigtige julehandel. Det er dobbelt så mange, som forgængeren, Playstation 3, solgte, da den kom frem i november 2006. Med udgangen af marts 2007 havde Playstation 3 solgt 3,5 millioner styk.

Sony udmanøvrerer Microsoft i USA

Microsoft rundede samtidig et salg på fem millioner Xbox One-konsoller. I januar var salget nået op på tre millioner.

Sonys salgstal betyder, at Playstation for tredje måned i træk er den mest solgte konsol i USA, hvor Microsofts Xbox ellers har ligget i top gennem flere år.

Playstation 4 og Xbox One kæmper om at blive den foretrukne underholdningsplatform for hele familien. Begge maskiner kan kobles på internetforbindelsen og dermed gøre brug af endnu flere funktioner. Samtidig fungerer de begge som DVD- og Blu-ray-afspillere. Sony og Microsoft håber begge på, at spillekonsollerne vil trække et endnu større medieforbrug med sig, som netop de mener at kunne levere bedre og bredere end konkurrenten.

Udbuddet af spil er for mange afgørende for, hvilken spillekonsol de vælger at købe. Derfor satser både Sony og Microsoft på at få de store titler med eneret til netop deres konsolverden.

Problemer med leveringen

For Sony er Playstation en vigtig brik i at rette op på en skrantende økonomi, hvor faldende salg af TV-apparater og kameraer gør ondt.

Playstation 4 er blevet så populær, at Sony slås med at kunne levere i samme tempo, som maskinerne finder købere. Administrerende direktør for Sony Computer Entertainment, Andrew House, erkender, at der er problemer men lover, at Sony gør, hvad der er muligt, for at komme på omgangshøjde.

Playstation 4 kom på butikshylderne 29. november i Vesteuropa, USA og Latinamerika en uge, før Microsoft lancerede Xbox One. Xbox One, som er 100 dollars dyrere end Playstation 4, er dog stadig ikke til salg i Danmark, hvorved Microsoft går glip af vigtige indtægter.

Ifølge Sony er der nu solgt 20,5 millioner spil og anden software til Playstation 4.