Placebranchen krævede 75 billioner dollar

En amerikansk dommer beskrev kravet som «absurd».

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den populære fildelingstjeneste Limewire, blev lukket sidste år. Dette skete seks måneder efter en amerikansk domstol konkluderede, at moderselskabet har brudt ophavsrettigheder i stor skala.

Nu er der kommet et krav fra pladebranchen om at Limewire skal betale 75 billioner dollar (75 000 000 000 000 dollar), men den føderale dommer, Kimba Wood i New York har afvist kravet. Hun beskrev kravet som «absurd», og mener at selskaberne i stedet kan kræve erstatning for brud på copyright, og ikke for hver gang der er blevet downloadet.

»De har fremsat et krav som er højere end hvad den samlede pladebranche har tjent siden Edison opfandt grammofonen i 1877«, siger Wood.

Kravet er baseret på de ti år programmet har været tilgængeligt, og det er tretten pladeselskaber som er gået sammen om det gigantiske krav, som svarer til mere end fem gange USAs nationalgæld, ifølge Law.com.

Limewires advokat Joseph Baio, er fornøjet over dommerens afgørelse, og mener at lovgiverne ikke kunne forudse virkningerne af internettet da de indførte copyrightloven. Pladeselskabernes advokat har ikke kommenteret på dommerafgørelsen.

(Kilder: NRK, PC World.com)

Læs også: Antipiratgruppen uden medhold i Højesteret
Læs også:
Google tester musik-tjeneste

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske samarbejdspartner, hardware.no.
Oversat af Alexander Almegaard