PC-salg endnu dårligere end ventet

Rekordstort fald i PC-salget i år, fordi folks penge går til telefoner og tavle-PCer i stedet.

Det er ikke stationære og bærbare PCer, der kan samle kø foran forretningerne som her i Covent Garden i London. PC-salget tegner til at stå til det største dyk til dato. Footo: Facundo Arrizabalaga, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: FACUNDO ARRIZABALAGA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

2013 bliver et endnu dårligere år for PC-salget, end det tidligere var ventet.

Med et faldt på 10,1 procent mod tidligere ventet 9,7 procent er det bundrekord efter seks kvartaler i træk med tilbagegang. Og 2014 tegner udelukkende til fortsat nedtur.

Det vurderer analysehuset IDC, der følger teknologimarkederne tæt.

Årsagen til faldet er, at folk generelt ikke bruger flere penge på elektronik end tidligere, men at pengene i stedet går til nye smartphonetelefoner og tavle-PCer og ikke længere til traditionelle stationære og bærbare PCer.

Sommeroptimisme var forfejlet

I sommer håbede IDC at se en forbedring i PC-salget i løbet af andet halvår, hvor især julehandelen normalt sikrer et godt salg. Men den optimisme har IDC nu skrinlagt.

Selv på udviklingsmarkederne går PC-salget tilbage. Til gengæld klarer salget til erhvervslivet sig generelt bedre end til privatkundemarkedet. Erhvervsmarkedet ventes »kun« at gå fem procent tilbage, hvor privatmarkedet antageligt vil ende 15 procent lavere, når det bliver nytår, anslår IDC.

IDCs konkurrent, analysehuset Gartner, har tidligere i år udpeget de mange flere og langt billigere Android-tavlecomputere som den primære årsag til, at det er så svært at sælge PCer.