Over 200 pladeselskaber trækker sig fra Spotify

Hævder at fortjenesten er for lille.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mere end 200 pladeselskaber fjerner nu sit indhold fra de digitale musiktjenester Spotify, Simfy, Rdio og Napster. Hovedårsagen til at selskaberne trækker sig ud, er fordi de mener at disse tjenester i sidste ende skader deres fortjeneste på nettet.

Flugten som følge af, at distributøren STHoldings annoncerede, at de trækker sit indhold fra tjenesterne. STHoldings har distributionsansvar for 238 pladeselskaber, som nu altså forsvinder fra blandt andet Spotify.

»Spiser fortjenesten op«

STHoldings udtaler at de er bekymrede over at Spotify & co "kommer til at spise overskuddet op, frem for mere traditionelle digitale tjenester."

Selskabet tager hånd om distributionen for nogen af de mest indflydelsesrige pladeselskaber indenfor dance-musik som Hyperdub, Prolific, Boka og Hessle Audio – med kritikerroste artister som Burial på lager.

»Det bedste for pladeselskaberne«

STHoldings påstår at de har fuld støtte fra flertallet af sine pladeselskaber:

»Som en distributør må vi gøre det som er bedst for vores pladeselskaber. Flertallet ville ikke have sin musik på disse tjenester på grund af den dårlige fortjeneste og den ødelæggende effekt på pladesalget.

Et nyligt udgivet studie af NPD Group, NARM og Digital Music News hævder at tjenester som Spotify »øger tilgængeligheden, men mindsker fortjenesten« til pladeselskaber og artister.

Om dette betyder at flere pladeselskaber vælger at trække sit indhold fra Spotify, får vi at se.

Læs også: Supergruppe dropper Spotify

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!


Oversat af Alexander Almegaard