Opdatering til løbsk Apple-system på vej

Batteriproblemerne, som mange Macbook-ejere har oplevet efter at have købt Apples nye styresystem, bliver måske løst inden for de kommende dage.

Mountain lion er et sultent dyr - i hvert fald hvad batteritiden angår Fold sammen
Læs mere
Foto: HOWARD YANES
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Blot to uger efter at Apple slap nyeste udgave af styresystemet MacOS X, kaldet Mountain Lion, løs, er der måske allerede en opdatering på vej. Ifølge flere rapporter er Apple i disse dage ved at gøre klar til at sende version 10.8.1 af systemet ud til testerne - og selv om Apple ikke selv har fortalt, hvad opdateringen indeholder, håber mange, at det vil løse de batteriproblemer, de har oplevet siden det nye system kom.

Forleden kunne B.dk berette, at mange ejere af Apple-bærbare har oplevet markant ringere batteritid efter opdatering til Mountain Lion. Sitet Ars Technica har således testet systemet på en af Apples nye Macbooks og registreret, at den kører 38 procent kortere på en opladning. Også B.dks egne tests viser et markant fald i batteritiden på en Macbook Air.

Problemet har givet anledning til en efterhånden 53 sider lang tråd i Apples supportforum, hvor brugerne klager deres nød og foreslår kreative løsninger på, hvad man kan gøre for at løse problemet. Apple har i flere tilfælde spurgt de berørte brugere om lov til at overvåge deres computere for at se, om de kunne spore årsagen til problemet - og nu er håbet, at Apple allerede er klar med en løsning.

Rettelsen vil angiveligt også rette en bunke af de fejl, der er sluppet med ud i systemet.