Nye spilkonsoller konkurrerer på pris

Både Microsoft og Sony viste selskabernes seneste bud på nye spilkonsoller ved E3 i Los Angeles i aftes. Begge modeller lander på markedet senere i år, og Sony byder under Microsoft på prisen.

Microsoft-direktør Phil Harrison på scenen under Microsoft Xbox One-præsentation på spilmessen E3 2013 i Los Angeles, USA. Foto: Robyn Beck / AFP / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Når de to spilkonsolproducenter Microsoft og Sony senere i år sender deres nyeste bud på konsoller på markedet, er det med en prisforskel, som vil gøre Playstation-fans glade.

Prisforskellen kommer nemlig til at ligge på cirka 100 dollar - svarende til cirka 565 kroner. Netop prisen var da også en af de nyheder, der fik ekstra opmærksomhed efter lanceringen i aftes i Los Angeles, USA, på spilmessen E3, der er verdens største.

Her beskrives forskellen som det største chok blandt deltagerne på messen, og spilredaktør for spilnyhedssiden Kotaku, Stephen Totilo, oplyser da også til BBC, at netop priserne er den helt store overskrift på messen.

Lanceringstidspunkt ukendt

Mens Microsofts Xbox One, der lanceres på markedet i 21 lande i november - det er  endnu uvist, om Danmark er iblandt - vil prisen ligge på 499 dollars i USA og 499 euro i Europa. Sonys PlayStation 4 lanceres i USA til en pris på 399 dollar i USA og 399 euro i Europa. Den forventes at nå det danske marked i slutningen af året - i tide til den store julehandel, hvor teknologiproducenter traditionelt henter en tredjedel af årets omsætning.

For omkring fire måneder siden fremviste Sony noget overraskende blot en controller - altså »fjernbetjeningen« - som forsmag på den kommende Playstation 4, hvis udseende først blev offentligt mandag.

Ifølge den japanske elektronikgigant er der 140 spil under udvikling til Playstation 4. De 100 af dem vil være klar inden for det første år.

Netadgang unødvendig

Modsat Xbox One fra Microsoft vil Playstation 4 ikke kræve at skulle på nettet med jævne mellemrum, ligesom den heller ikke vil forhindre brugere i at dele allerede købte spil med andre.

»Når en spiller køber en Playstation 4-skive, har han retten til at bruge denne skive, sælge den, låne den til en ven eller beholde den for evigt,« understregede Jack Tretton, Sonys topchef i USA.

Xbox One skal have netforbindelse mindst en gang om dagen for at kunne afspille spillene. Det er Microsofts forsøg på at sikre sig mod piratkopiering, men funktionen har allerede mødt skarp kritik.

Ifølge analysehuset IDC, som følger teknologimarkederne tæt, har Playstation 4s forgænger, Playstation 3, på verdensplan slået salget af Xbox Ones forgænger, Xbox 360. De er dog begge blevet slået af japanske Nintendos Wii, og Nintendo sendte i november 2012 sin håndholdte Wii U på markedet. Den har dog ikke solgt nær så godt som ventet, og derfor vil Xbox One og Playstation 4 sparke nyt liv i konsolkrigen.