Nye påfund fra Microsoft

Hvad kommer efter touchskærmen?

Foto: JUSTIN SULLIVAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Som vi allerede har rapporteret flere gange, leger forskellige aktører med at implementere bevægelsessensitiv teknologi på forskellige måder, som for eksempel forskerne som har fundet en måde, at kontrollere elektroniske apparater, ved hjælp af håndbevægelser på og ikke mindst sidst et håndkontrolleret TV fra Panasonic.

Microsoft har som kendt lanceret sit bidrag i form af Kinect som hovedsagelig bruges til spil, men nu udforsker selskabet nye interaktive og bevægelsesbaserede alternativer til den gamle touchteknologi.

En af de nye prototyper, som Microsoft-ingeniør Steven Bathiche demonstrerer i videoen herunder, er et specialudviklet, reflekterende lærred man kan "tegne" på med enkle håndbevægelser, ved hjælp af en projektor og et kamera som er placeret over lærredet.

Samtidig viser Bathiche en speciel optisk enhed frem, en slags flad linse, som kan placeres bag en gennemsigtig OLED-skærm og på den måde opfange håndbevægelser i tre dimensioner gennem skærmen. Dermed har man altså en praktisk og kompakt bevægelsessensitiv indretning.

Interessant nok kan denne linse også benyttes til, at konstruere brillefri 3D da man kan bruge den til, at sende lys ud i forskellige retninger. Som Bathiche viser i videoen kan dette desuden kombineres med et Kinect-kamera som følger bevægelsen til hovedet og forandrer billedet derefter.

Om vi får nogen af opfindelserne at se i butikkerne er endnu usikkert.

Læs også: Microsoft mobiler går i baglås
Læs også:
Styr Xbox'en med din Nokia-telefon

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site audiovisuelt.no
Oversat af Alexander Almegaard