Ny Xbox kommer først til Danmark i 2014

Microsoft udskyder lanceringen af den nye Xbox One i otte europæiske lande - herunder Danmark. Den vil først lande på markedet i 2014.

Den nye spilkonsol fra Microsoft, Xbox One, blev præsenteret på verdens største spilmesse E3 i Los Angeles, USA, tidligere på sommeren. Arkivfoto: Michael Nelson / EPA / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAEL NELSON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spilfolket, der går og glæder sig til den nye spilkonsol fra Microsoft, Xbox One, må væbne sig med tålmodighed. Den nye spilkonsol vil først lande på det danske marked i 2014. Det meddeler tech- og softwaregiganten Microsoft, som udskyder lanceringen i otte europæiske lande - herunder Danmark, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Den ventede lancering i november vil fortsat gælde for 13 andre lande, men Xbox One vil altså ikke blive sendt på markedet i Danmark, Belgien, Finland, Holland, Norge, Rusland, Sverige eller Schweiz før det nye år.

Fra Microsoft lyder meldingen, at selskabet håber at kunne lancere spilkonsollen »så hurtigt som muligt i 2014«.

»Vi ville gerne kunne lancere Xbox One samtidigt på de 21 markeder, men der er mange faktorer, som spiller ind på timingen af lanceringer på særlige markeder,« oplyser Microsoft i en meddelelse over for nyhedsbureauet Reuters.

Heri nævner selskabet blandt andet oversættelse af sprog og stemmer samt af opbygge partnerskaber i de enkelte lande og integrere apps og meningsfuldt lokalt indhold.

Gratis spil til de skuffede

Blandt de europæiske lande, hvor Xbox One fortsat vil lande på markedet i november som tidligere meldt ud, er England, Spanien, Frankrig, Tyskland, Irland, Østrig og Italien.

Fordi Microsoft ikke vil blive klar til at sende spilkonsollen til de øvrige europæiske lande, vil selskabet ifølge techmediet Cnet forære et gratis spil til de kunder, der har forudbestilt Xbox One i de berørte lande. Det er endnu ikke offentliggjort, hvilket spil der er tale om.

Microsoft præsenterede Xbox One tidligere på sommeren på verdens største spilmesse E3 i Los Angeles, USA.

Samme sted præsenterede konkurrenten Sony samtidig sit bud på en ny spilkonsol, PlayStation 4.

Prisforskellen trak opmærksomhed

Her var det i høj grad prisforskellen på de to enheder, der faldt i øjnene, idet Sony har valgt at byde under Microsoft på prisen. Det lød nemlig, at prisforskellen kommer til at ligge på cirka 100 dollar - svarende til cirka 565 kroner, hvilket da også blev beskrevet som den største overraskelse for deltagerne på messen.

Mens prisen for Microsofts Xbox One vil ligge på 499 dollars i USA og 499 euro i Europa, vil Sonys PlayStation 4 blive lanceret i USA til en pris på 399 dollar i USA og 399 euro i Europa.

I USA har forgængeren til den nye spilkonsol fra Microsoft, Xbox 360, ifølge analysefirmaet NPD Group være den bedst sælgende spilkonsol gennem 30 måneder.

På verdensplan har Playstations 4s forgænger, Playstation 3, på verdensplan slået salget af Xbox Ones forgænger, Xbox 360, ifølge IT-analysevirksomheden IDC. De er dog begge blevet slået af japanske Nintendos Wii, og Nintendo sendte i november 2012 sin håndholdte Wii U på markedet.

Den har dog ikke solgt nær så godt som ventet, og derfor vil Xbox One og Playstation 4 sparke nyt liv i konsolkrigen.