Ny Windows Phone i slutningen af året

En jobannonce afslører, at Microsoft arbejder på at få mere tempo på opdateringen af Windows Phone 8.

Foto: GUSTAU NACARINO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der skal tempo på opdateringerne mener Microsoft, der allerede nu begynder at varme op til at opdatere sin næsten nylancerede Windows Phone 8-platform. Platformen er få måneder gammel, og driver blandt andet den anmelderroste Lumia 920-mobil fra Nokia. Men ifølge et jobopslag fra Microsoft, er der alligevel allerede en opdatering på vej. Det kommer til at ske hen mod jul, står der i annoncen.

Dermed ser det ud til, at Microsoft har valgt samme opdateringsfrekvens til sit mobilsystem, som konkurrenten Apple, der vanligvis også frigiver større opdateringer en gang årligt.

Microsofts Windows Phone 8 har indtil videre fået en lettere lunken modtagelse. Mens systemet har høstet roser, også i denne avis, mangler Microsoft fortsat at få det helt store gennembrud med platformen. Microsofts største partner, Nokia, solgte i fjerde kvartal af 2012 4,4 mio. Lumia-mobiler med Windows Phone - men det er fortsat ikke nok til at indbringe Microsoft mere end nogle få procent af det samlede smartphonemarked.

Blue

Hvis jobannoncen taler sandt, er opdateringen ganske givet en del af selskabets Windows Blue-projekt, der handler om at frigive opdateringer til Windows og Windows Phone med meget kortere intervaller end hidtil. Angiveligt op mod to gange årligt. Den nye strategi skal ses i modsætning til Microsofts hidtidige, hvor der er gået år mellem større opdateringer af systemet.

Især hvad Windows Phone 8 angår, har både Microsofts topchef, Steve Ballmer og bestyrelsesformand Bill Gates anerkendt, at selskabet ikke har været nok fremme i skoene på mobilområdet, og Windows Phone skal således gevaldigt op i tempo, hvis platformen skal ramme samme momentum som Googles Android-platform.