Ny topmodel fra LG

LG overhaler konkurrenterne indenom forud for verdens største mobilmesse med sin nye toptelefon i kæmpe størrelse.

5,9 tommer stor er LGs nye G Pro 2-telefon, som vises frem på Mobile World Congress i Barcelona om halvanden uge. Foto: LG Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En opdateret udgave af toptelefonen G Pro, nemlig G Pro 2, skal bringe den sydkoreanske elektronikgigant LG Electronics tilbage som verdens tredjestørste mobilproducent.

LG tyvstartede forud for verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, som åbnes i Barcelona i det nordøstlige Spanien 24. februar, ved torsdag at lancere G Pro 2 i Sydkorea, en gigantisk telefon med en skærm på 5,9 tommer og dermed 0,4 tommer større end forgængeren og med et 1-watt højttalersystem indbygget. Den kan - som Samsungs Galaxy Note 3 - optage film i ultra-HD-opløsning, som man dog fortsat ikke kan se i samme kvalitet på telefonen; der skal et ultra-HD-TV til.

Prik dig ind

G Pro 2 styres af en Qualcomm Snapdragon 800-processor og gør det muligt at glemme kodeord, fordi man i stedet kan prikke med fingrene på skærmen i et mønster, som man selv vælger. LG mener, at det er en behageligere måde end fingeraftryk eller øjenæblescanning, som konkurrenterne har, selv om LG overvejer at bruge biometri til mobile betalingssystemer.

Softwaren er Android 4.4. Frontkameraet har en opløsning på 2,1 megapixler, kameraet bagpå er på 13 megapixler. Telefonen er udstyret med tre gigabyte RAM-arbejdshukommelse og vil få enten 16 eller 32 gigabyte lagerplads, som dog kan udvides med et mikro-SD-kort.

Ukendt pris og tidsplan

G Pro 2 når allerede butikshylderne i Sydkroea i slutningen af februar og snart derefter andre asiatiske markeder, herunder Kina. Derimod er det uklart, hvad planerne er for de vestlige markeder. Hvad prisen bliver, er også uvist.

Den 172 gram tunge telefon bliver dog LGs store nummer på Mobile World Congress.

LG er i dag verdens fjerdestørste mobilproducent efter Samsung, Apple og lige efter Huawei, men med den kinesiske elektronikgigant Lenovos nylige køb af amerikanske Motorola fra Google rykker Lenovo fra en femte- til en tredjeplads på verdensranglisten.

LG solgte i 2013 omkring 46,4 millioner mobiltelefoner mod 25,8 millioner i 2012, viser tal fra analysehuset Gartner, der følger teknologimarkederne tæt.