Ny teknik beskytter dine billeder på nettet

En ny teknik skal gøre det vanskeligere for andre at uploade dine billeder andre steder uden tilladelse.

Ønsker du at forhindre, at dine personlige billeder havner andre steder på nettet, end der hvor du har lagt dem op? Så kan en ny teknik nu være løsningen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Beskyttelse af billeder: Hvis billedet er komprimeret og uploadet et andet sted på nettet, vil en tekst dække hele billedets overflade (nederste billede).

Hvis du er en af dem som ikke vil at dine billeder som ligger på nettet skal bruges andre steder, så har forskere ved University of Cambridge udviklet en ny teknik til at beskytte disse.

Teknikken afslører om et JPEG-billede er blevet komprimeret, hvilket altid sker når man gemmer et billede fra en hjemmeside, for så at uploade det på en anden hjemmeside. Teknikken går på at lægge et usynligt mønster i det oprindelige billede som så vil dukke op efter en rekomprimering, melder det svenske site Ny teknik.

Teknikken vil ikke kun være tilgængelig for dem som vil beskytte ophavsretten. Alle som ikke ønsker at et personligt billede skal spredes gennem nettet kan også bruge den nye teknik.

Udfordringen bliver at finde ud af om denne teknologi vil kunne fungere på hjemmesider som allerede komprimerer dine billeder, når du uploader dem. Facebook er en af disse. Om forskerne har taget dette i betragtning vides ikke. Men de arbejder allerede med at udvikle lignende teknologi til video, melder Ny teknik.

Læs også: Dette foto skulle hun aldrig have lagt på Facebook
Læs også:
Digitalt viskelæder kan snydes

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site akam.no
Oversat af Alexander Almegaard